top of page
Slik gjør du
Ingredienser til kyllingsalat:
1.
Hakk champignonen i mindre stykker og fres dem i litt olje ved høy varm til de blir sprøde og brune.
Hell dem til tørre på bakepapir.
2.
Hakk løk, asparges og gressløk.
3.
Stek baconskivene ved høy varme til de blir sprøde
4.
Skjær det fredigstekte kyllingekjøttet i små tern. ( Her kan man bruke rester). Bland majonaise, creme fraiche, sitonsaft, karry, engelsk saus, champignon, asparges, løk og kyllingekjøttet sammen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Hold av litt champignon til pynt.
5.
Ingredienser til Avocadosalaten/
6.
Hakk avocado, egg, løk,hvitløk og eple i tern
7.
Mos avocado og limesaft med en stavmixer.
La den være litt grov.
Tilsett de andre ingrediensene og smak til med salt og pepper.
8.
Da er begge salatene klare til å legges på ristet rugbrød.
Kyllingesalaten pyntes med bacon, litt stekt champignon og gressløk.
Avocadosalaten legges på ristet rugbrød og pyntes med gressløk og sur kløver.
Avocadosalaten bør spises samme dag da den blir brun i fargen. Jeg oppbevarer den i en lufttett boks.
9.
Velbekomme.
Godt med øl og en liten snaps til!
10.
Danske smørbrød. En med hønse-/kyllinge-salat og en med avocado og egg.
Hva er ikke bedre enn en søndagslunsj med «Danske smørrebrød».
Som brød har jeg brukt mitt eget hjemmelagde danske rugbrød. Oppskriften ligger på Kulina.
#Enkel #Lunsj #Kveldsmat #Glutenfri #Egg #Melk #Tradisjonell #Kjøtt #Grønnsaker
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
Passiv
1 t
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
3 stk Avocado, modne
3 stk Egg, hardkokte
0.5 stk Eple, grønt
0.5 stk Sjalotteløk
1 fedd Hvitløk
1 stk Lime,saften av
Sur kløver etter smak
Gressløk etter smak
6 stk Rugbrødsskiver, ristet
1 teskje Karry
Salt,Maldon etter smak
Pepper, friskkvernet etter smak
Bacon, tynne skiver etter smak
Gressløk etter smak
6 stk Rugbrødsskiver, ristet
Champignon, stekt etter smak
6 posjoner
bottom of page