top of page

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Gjæren deles og has i kjøkkenmaskinen sammen med tykmelken. Smelt smøret over svak varme. Ta gryten av varmen å ha i melken.
Man kan bytte ut tykmelken med kefir eller yoghurt naturel.

2.

Ha i de andre ingrediensene og elt deigen godt.
Legg et fuktig klede over bakebollen og sett deigen til heving i ca 1t. Jeg setter deigen til heving i ovnen med lys på. Da får jeg jevn temperatur.
Sesamfrø kan byttes ut med chiafrø, linfrø eller en blanding

3.

Ta deigen ut på er meldeysset bord og elt den godt igjennom.

4.

Del deigen i 3 like store deler og form dem til 3 runde brød. Sett dem tildekket tilbake i ovnen til heving i ca 30 min

5.

Pensle brødene med sammenpisket egg med litt salt. Strø valmuefrø over.
Settes inn i kald ovn på nederste rille og bakes ved over/undevarme ved 225gr. i 25 min.
Velbekomme!

6.

Deilig frokostbrød!

Når barn og svigerbarn kommer på sommerbesøk, er det alltid koselig med lange, gode frokoster. Da ønsker alle seg nybakt brød!
Dette tar kun et par timer å lage og smaker fantastisk.
Det hever mens resten av familien ennu sover og jeg får en stille stund med min morgekaffe?

#Enkel #Frokost #Lunsj #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Tradisjonell #Korn #Brød

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 20 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

35 g Smør

4 dl Melk

1 dl Tykmelk

50 g Gjær

25 g Kruskaklid

75 g Sesamfrø

1 teskje Maldonsalt

600 g Hvetemel

Valmuefrø etter smak

Egg etter smak

12 posjoner

bottom of page