top of page

Slik gjør du

Ingredienser. NB: alle ingrediensene må være kalde. Jeg setter blandebollen i fryseren 1/2 t før bruk

1.

Her har jeg brukt lange og lysing. Skåret i tern

2.

Kvern fisken grovt med salt

3.

Ha fisken i kjøkkenmaskinen og tilsett egg. Kjør med lav hastighet i ca30 sek

4.

Tilsett muskat og bland i ca10sek

5.

Tilsett hakket purre og friskkvernet pepper og bland i ca 5 sek

6.

Bland inn fløten i ca 10 sek

7.

Bland i potetmel og la deigen hvile kjølig noen minutter.

8.

Bland smør og olje på stekepannen. Form kakene med en skje dyppet i kaldt vann. Det er også smart å ha vann på håndflaten man former med. Stek kakene ca 4 min på hver side ved middels varme.

9.

Server med Dijon sennep og mine burgerboller.
Velbekomme!

10.

Farmors fiskekaker

Smaksrike, luftige fiskekaker med muskat og purre. Her servert med dijon sennep og mine « fluffie» burgerboller.

#Middels #Hovedrett #Egg #Fisk #Melk #Tradisjonell #Nordisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

20 min

Passiv

1 t 20 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

1.4 kilo Fisk, hvit

3 teskje Salt, maldon

2 stk Egg

2 spiseskje Muskat

6 dl Kremfløte

2 spiseskje Potetmel

2 spiseskje Purre, hakket

Pepper, nykvernet etter smak

3 spiseskje Smør

3 spiseskje Olivenolje

6 posjoner

bottom of page