top of page

Slik gjør du

Start med tertebunnen: Bland mel og salt og smuldre smøret i blandingen. Ha i vannet og samle deigen.
Oppbevar kjølig i ca 30 min.
Smør en terte- eller spring-form.

1.

Hakk løk og fennikel i biter og svits i olivenolje og smør til løken og fennikelen blir blank. Må ikke bli brunt.
Ha i krydder.

2.

Pisk egg, fløte og yoghurt sammen

3.

Rull ut deigen og fordel den i formen, med høye kanter.
Ha ca halvdelen av fennikel-/løk-blandingen på tertebunnen, fordel parmaskinken over og dryss på halvdelen av osten.
Ha på resten av fennikel-/løk-blandingen.

4.

Som siste lag has resten av osten over terten.
Avslutt med å fordele eggeblandingen jevnt over.
Bakes i 175 gr varmluft i ca 30 min.
Serveres med Creme Fraiche.

5.

Server!!

6.

Fennikel terte

Nydelig terte med gode oster og parmaskinke. Serveres med creme fraiche og en god, frisk hvitvin.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Kjøtt #Grønnsaker

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

30 min

Passiv

1 t 30 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

1 stk Løk, Sjalotte

1 stk Porreløk

1 stk Fennikel

1.5 spiseskje Rosmarin, frisk

1.5 spiseskje Timian

Salt, Maldon etter smak

Pepper, friskkvernet etter smak

Olivenolje etter smak

Smør etter smak

4 stk Egg

2 dl Fløte, krem

1 dl Yoghurt, gresk naturell

200 g Parmaskinke

75 g Manchego ost, revet

75 g Gruyere ost, revet

Creme Fraiche etter smak

6 posjoner

bottom of page