top of page

Slik gjør du

Rens de ferske rekene. Skjær laksefileten og den hvite fisken i biter. Her har jeg brukt lange, men torsk, lysing ol er også godt.
Bland hvitvinen og fiskekraften i en bolle.

1.

Skjær aromasoppen i biter, hakk selleristilk, sjalotteløk purre og hvitløk

2.

Smelt smørret i en stor gryte. Ha i sjalotteløk, purre, selleri og hvitløk og la det surre i ca 7 min, på middels varme, til grønnsakene er blitt så vidt myke og glassklare. Må ikke bli brun.
Ha i aromasoppen og la det surre videre i ca 5 min.

3.

Skrubb blåskjellene. Kast skjellene som er åpne og som ikke lukker seg når du banker dem lett mot bordplate.
Hell hvitvin- og fiskekraft-blandingen i er stor gryte og la det koke opp. Ha i blåskjellene og la dem trekke i ca 5 min under lokk. Rist av og til på gryten.
Hell blåskjellene deretter i en finmasket sikte som er plassert i en bakebolle. Gjem kokekraften til senere.
Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg.

4.

Hell den silte kokekraften opp i gryten med grønnsaker og tilsett laurbærbladene. La det koke opp, forsiktig.

5.

Ha i laks, hvit fisk og reker. Gjem noen reker til servering. La det trekke i ca 3 min. Bland i kremfløte og blåskjell og la det trekke i ca 2 min. Må ikke koke !!
Smak til med Maldonsalt og friskkvernet pepper

6.

Pynt med reker og persille. Server med et glass god Chardonnay.
Velbekomme!!

7.

Fransk fiskesuppe

Vinforslag: Denne kraftige fiskesuppen med mye smak krever en smaksrik tørr hvitvin. En god kombinasjon vil være en Chardonnay med et snev av eik. Toppvalg vil være en hvit Bourgogne.
Suppen kan med hell serveres med hjemmelagd aioli fra «Psyktgodt» og fluffy burgerboller ( bytt ut pizzakrydderet med en mildere krydderurt) fra «Siw».

#Middels #Hovedrett #Fransk #Fisk #Melk

Middels

Vanskelighetsgrad

2 t

Aktiv

30 min

Passiv

2 t 30 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

300 gram Laksefilet, skinnfri

450 gram Hvit fisk, skinnfri

20 stykk Reker, ferske

3 dl Tørr hvitvin

3 dl Fiskekraft

2 fedd Hvitløk

2 stykk Sjalotteløk

2 stykk Selleristilk

300 gram Aromasopp

50 gram Smør

2 stykk Laurbærblad

20 stykk Blåskjell

4 dl Kremfløte

0 0 Persille

0 0 Maldon saltflak

0 0 Pepper, friskmalt

6 posjoner

bottom of page