top of page

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Smelt smøret i en stor gryte og surr løken heri til den blir litt karamellisert. Dette tar ca 20 min.

2.

Ha melet i løkblandingen og rør godt til melet er jevnet i løken. La det koke opp.

3.

Ha i de hakkede hvitløksfeddene

4.

Spe med hvitvin og kraft under onrøring.

5.

Tilsett lauvbærblad, timian, pepper og salt.
La suppen småkoke under låkk i ca 25 min.
Sett ovnen på grill

6.

Rist brødskivene under grillen. Jeg rister dem i brødristeren. Legg to skiver i bunnen av hver suppeskål

7.

Øs suppen over brødet

8.

Fordel revet ost over

9.

Gratiner suppen under grillen til osten er sneltet og har fått farge. Pass på!!

10.

Fransk løksuppe

Enkel og smaksrik varmende suppe. Gratineres i ovnen under grillen. Ekstra god med er glass kjølig, tørr hvitvin.

#Enkel #Hovedrett #Travel hverdag #Glutenfri #Tradisjonell #Fransk #Vinter #Høst

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

50 min

Passiv

1 t 10 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

60 g Smør

725 g Løk

3 fedd Hvitløk

45 g Hvetemel

1 liter Kraft, kylling

1 liter Kraft,okse

2 stk Laurbærblad

12 skive Brød, baguett

120 g Ost, Gruyere, revet

1 bunt Timian, frisk

Pepper, friskkvernet etter smak

Salt, Maldon etter smak

6 posjoner

bottom of page