top of page
Slik gjør du
Ingredienser:
Tynnribbe med svor og ben. Salt, pepper, timian, rosmarin
1.
Fjern svoren med en skarp kniv.
La fettet bli igjen på kjøttet.
Svoren kan du bruke til baconcrisp !
2.
Gni ribben inn i salt, pepper og hakket timian og rosmarin.
Lagre den i en tett boks i kjøleskapet i ca 1 uke. Snu det av og til.
Før steking skylles krydderet, tørk av rest vannet.
3.
Legg kjøttet på risten med fettsiden opp. Sett inn et steketermometer. Stek i ovnen ved 100 grader i ca 1 1/2 time.
Baconet er ferdig stekt når kjernetemperaturen er ca 63 grader.
Avkjøles.
Kan også fryses.
4.
Fantastisk godt med eget hjemmelagde, nystekte bacon!!
Velbekomme!!
Benene koker jeg kjøttkraft av.
5.
Hjemmelaget bacon
Det er veldig enkelt å lage hjemmelaget bacon.
Tenk så fantastisk godt !! Slipper også alle tilsetningsstoffer.
#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Tradisjonell #Kjøtt
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
Passiv
1 t
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
2.5 kilo Tynnribbe av svin
1 dl Salt
Pepper, friskkvernet etter smak
Timian, frisk etter smak
Rosmarin, frisk etter smak
10 posjoner
bottom of page