top of page

Slik gjør du

Ingredienser:
Tynnribbe med svor og ben. Salt, pepper, timian, rosmarin

1.

Fjern svoren med en skarp kniv.
La fettet bli igjen på kjøttet.
Svoren kan du bruke til baconcrisp !

2.

Gni ribben inn i salt, pepper og hakket timian og rosmarin.
Lagre den i en tett boks i kjøleskapet i ca 1 uke. Snu det av og til.
Før steking skylles krydderet, tørk av rest vannet.

3.

Legg kjøttet på risten med fettsiden opp. Sett inn et steketermometer. Stek i ovnen ved 100 grader i ca 1 1/2 time.
Baconet er ferdig stekt når kjernetemperaturen er ca 63 grader.
Avkjøles.
Kan også fryses.

4.

Fantastisk godt med eget hjemmelagde, nystekte bacon!!
Velbekomme!!
Benene koker jeg kjøttkraft av.

5.

Hjemmelaget bacon

Det er veldig enkelt å lage hjemmelaget bacon.
Tenk så fantastisk godt !! Slipper også alle tilsetningsstoffer.

#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Tradisjonell #Kjøtt

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

2.5 kilo Tynnribbe av svin

1 dl Salt

Pepper, friskkvernet etter smak

Timian, frisk etter smak

Rosmarin, frisk etter smak

10 posjoner

bottom of page