top of page
Slik gjør du
Ingredienser til deigen
1.
Rør gjæren ut i lunken melk og fløte i kjøkkenmaskinen.
Ha i smør og mel og kjør til smøret er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og egg. Kjør ved lav hastighet til deigen blir blank og smidig.
2.
Deigen deles i to, og den ene halvdel kjevles ut og legges i et smurt ildfast fat med høye kanter
3.
Smørkrem: Bland smør og brunt sukker godt
4.
Smør ca halvparten av smørkremen på deigen og oppå den halvparten av vaniljekremen. Deretter strøs rosinene over.
5.
Kjevl ut den andre halvparten av deigen til en stor firkant. Smør på resten av smør- og vanilje-kremen.
Rull deigen sammen som en rullekake og skjær den i ca 12- 14 skiver. Legg disse, tett i tett, på den smør- og vanilje-smurte hvetedeigen.
La kaken heve overdekket i ca 30 min på et lunt sted.
6.
Når kaken er ferdig hevet pensles med sammenpisket egg.
Bakes i ovnen ved 225grader i ca 25 min
7.
Jeg pleier å strø melis over, men denne gangen ble den spist før jeg nådde det💕
8.
Lekker gjærbakst med vanilje- og smør-krem
Saftig og lekker kake mad vaniljekrem og smørkrem m brunt sukker. Smaker aller best når den er nybakt og litt lun.
Pleier å strø over melis, men her ble kaken spist innen jeg nådde det💕
#Middels #Dessert #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Kake #Boller
Middels
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
25 min
Passiv
1 t 10 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
1 dl Rosiner
Melis, evt til pynt etter smak
150 g Smør
50 g Gjær
1.5 dl Melk, hel
0.5 dl Kremfløte
1 spiseskje Sukker
2 stk Egg
2 teskje Kardemomme
4 posjoner
bottom of page