top of page

Slik gjør du

Ingredienser til deigen

1.

Rør gjæren ut i lunken melk og fløte i kjøkkenmaskinen.
Ha i smør og mel og kjør til smøret er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og egg. Kjør ved lav hastighet til deigen blir blank og smidig.

2.

Deigen deles i to, og den ene halvdel kjevles ut og legges i et smurt ildfast fat med høye kanter

3.

Smørkrem: Bland smør og brunt sukker godt

4.

Smør ca halvparten av smørkremen på deigen og oppå den halvparten av vaniljekremen. Deretter strøs rosinene over.

5.

Kjevl ut den andre halvparten av deigen til en stor firkant. Smør på resten av smør- og vanilje-kremen.
Rull deigen sammen som en rullekake og skjær den i ca 12- 14 skiver. Legg disse, tett i tett, på den smør- og vanilje-smurte hvetedeigen.
La kaken heve overdekket i ca 30 min på et lunt sted.

6.

Når kaken er ferdig hevet pensles med sammenpisket egg.
Bakes i ovnen ved 225grader i ca 25 min

7.

Jeg pleier å strø melis over, men denne gangen ble den spist før jeg nådde det💕

8.

Lekker gjærbakst med vanilje- og smør-krem

Saftig og lekker kake mad vaniljekrem og smørkrem m brunt sukker. Smaker aller best når den er nybakt og litt lun.
Pleier å strø over melis, men her ble kaken spist innen jeg nådde det💕

#Middels #Dessert #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Kake #Boller

Middels

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

25 min

Passiv

1 t 10 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

1 dl Rosiner

Melis, evt til pynt etter smak

150 g Smør

50 g Gjær

1.5 dl Melk, hel

0.5 dl Kremfløte

1 spiseskje Sukker

2 stk Egg

2 teskje Kardemomme

4 posjoner

bottom of page