top of page

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Ha gjær, kald melk og sukker i kjøkkenmaskinen. Rør til gjæren er oppløst. Ha i 1 egg , kardemomme, salt og hvetemel. Elt deigen i ca 7 min ved lav hastighet, til deigen er samlet og glatt.

2.

Ha i temperert smør og elt deigen i ca 10 min, ved høy hastighet, til den blir glatt og slipper skålen. Dekk til skålen og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca 1 time. Jeg lar deigen heve i ovnen med lys på. Det gir en jevn temperatur.

3.

Ha den ferdig hevede deigen på et meldeysset bord og del den i passe stykker, ca 20 stk.

4.

Form hvert stykke til boller og sett dem til heving på 2 bakeplater kledt med bakepapir i ca 1 time.

5.

Pisk sammen egget med en klype salt og pensle bollene.
Bak dem ved 220gr i ca 12 min. Jeg bruker over- og under-varme og baker en plate av gangen.

6.

La bollene avkøle på rist og nyt dem med godt smør og ost.

7.

Mormors boller med kardemomme

Lette og fluffy. Nybakt med godt smør smaker fantastisk

#Enkel #Frokost #Barnvennlig #Glutenfri #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

2 t 15 min

Passiv

2 t 55 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

3.5 dl Melk, kald

35 g Gjær

50 g Sukker

1 teskje Kardemomme,stødt

1 stk Egg

570 g Hvetemel

2 teskje Salt

65 g Smør, stuetemperert

1 stk Egg til pensling

1 klype Salt

4 posjoner

bottom of page