top of page

Slik gjør du

Ingrediensene:

1.

Alle ingrediensene bør ha samme temperatur.
Svine-kjøttdeigen kjøres seig med saltet.

2.

Spe med fløten, litt etter litt. Deigen må bli seig mellom hver speing.

3.

Tilsett potetmel og krydder

4.

Ha i eggeplommene og elt til alt er godt blandet.

5.

Tilsett medisterfarsen og elt godt igjennom

6.

Så er det tid for prøvesmaking!
Stek en prøve kake
Tilsett mer krydder hvis nødvendig, men pass på saltet!

7.

Dypp en stor skje i vann og form kakene i den andre hånden og skjeen.
Stek ved middels varme i ca 4 min på hver side, deretter 1 min på hver av de to smale sidene.

8.

Server på dansk rugbrød med juleøl og juleakvavitt til.
God Jul og velbekomme

9.

Mormors medisterkaker.

Snart er det jul og jule tradisjoner fra barndommen er viktige å opprettholde! Jeg lager dobbel posjon medisterkaker da det forsvinner en del til smaksprøver under tilberedningen🥰
Jeg serverer bl.a dem til julelunsjen. Smager fantastisk på mitt danske rugbrød, sammen med juleøl og juleakvavitt

#Middels #Lunsj #Hovedrett #Egg #Melk #Tradisjonell #Kjøtt #Nordisk #Vinter

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t 30 min

Aktiv

4 min

Passiv

1 t 34 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

1.2 kilo Kjøttdeig av svin

1.2 kilo Medisterfarse

2.5 teskje Salt,maldon

1 teskje Pepper, friskkvernet

0.75 teskje Muskatnøtt, friskkvernet

0.5 teskje Ingefær,

5 dl Fløte

4 spiseskje Potetmel

4 stk Eggeplommer

6 posjoner

bottom of page