top of page
Slik gjør du
Her har jeg brukt sei.
Legg litt smør i bunnen av en ildfast form. Legg fiskefiletene på smørklattene og dryss med salt og pepper.
Sett ovnen på varmluft 225gr
1.
Nøtterasp: Bland alle ingrediensene i blenderen.
2.
Fordel nøtteraspen på fiskefiletene.
Bak fisken i ovnen ved 220 gr i 15- 20 min
3.
Ingredienser til hvitvinsdampede grønnsaker:
4.
Skjær grønnsakene i tynne stenger
5.
Stek grønnsakene i smør i en stekepanne. De må ikke bli brune men glassklare. Ha i buljong og hvitvin og la blandingen surre i ca 4 min.
Sil av grønnsaksbuljongen og ta vare på den til bruk i sausen.
6.
Sennepssausen:
Smelt smøret og tilsett grønnsaksbuljongen.
La sausen koke i ca 4min. Rør av og til.
Imens piskes fløten til krem.
Bland den fine dijonsennepen med den grove og rør den inn i sausen.
Ta gryten av varmen.
Vend den stivpiskede fløten inn i sausen og smak til med sitonsaft, salt og pepper
7.
Server fisken med grønnsakene, sennepssaus og ovnsbakte poteter fra «Martin og mat» eller som her med risotto. Pynt med frisk timian eller persille.
Velbekomme!!
8.
Ovnsbakt fiskefilet med nøtterasp og sennepssaus
Hvit fiskefilet med knasende sprød nøtterasp. Serveres med sennepssaus, risotto eller ovnsbakte poteter fra «Martin og mat».
#Middels #Hovedrett #Barnvennlig #Fisk #Melk #Fisk og sjømat #Grønnsaker
Middels
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
15 min
Passiv
1 t
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
800 g Sei, torsk,
Salt, Maldon etter smak
Sort pepper, friskkvernet etter smak
Smør etter smak
2 dl Kalve Buljong
30 g Smør
Sort pepper, friskkvernet etter smak
Sitron saft etter smak
Salt etter smak
Sort pepper friskkvernet etter smak
Grønnsaksbuljong etter smak
4 posjoner
bottom of page