top of page

Slik gjør du

Her har jeg brukt sei.
Legg litt smør i bunnen av en ildfast form. Legg fiskefiletene på smørklattene og dryss med salt og pepper.
Sett ovnen på varmluft 225gr

1.

Nøtterasp: Bland alle ingrediensene i blenderen.

2.

Fordel nøtteraspen på fiskefiletene.
Bak fisken i ovnen ved 220 gr i 15- 20 min

3.

Ingredienser til hvitvinsdampede grønnsaker:

4.

Skjær grønnsakene i tynne stenger

5.

Stek grønnsakene i smør i en stekepanne. De må ikke bli brune men glassklare. Ha i buljong og hvitvin og la blandingen surre i ca 4 min.
Sil av grønnsaksbuljongen og ta vare på den til bruk i sausen.

6.

Sennepssausen:
Smelt smøret og tilsett grønnsaksbuljongen.
La sausen koke i ca 4min. Rør av og til.
Imens piskes fløten til krem.
Bland den fine dijonsennepen med den grove og rør den inn i sausen.
Ta gryten av varmen.
Vend den stivpiskede fløten inn i sausen og smak til med sitonsaft, salt og pepper

7.

Server fisken med grønnsakene, sennepssaus og ovnsbakte poteter fra «Martin og mat» eller som her med risotto. Pynt med frisk timian eller persille.
Velbekomme!!

8.

Ovnsbakt fiskefilet med nøtterasp og sennepssaus

Hvit fiskefilet med knasende sprød nøtterasp. Serveres med sennepssaus, risotto eller ovnsbakte poteter fra «Martin og mat».

#Middels #Hovedrett #Barnvennlig #Fisk #Melk #Fisk og sjømat #Grønnsaker

Middels

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

15 min

Passiv

1 t

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

800 g Sei, torsk,

Salt, Maldon etter smak

Sort pepper, friskkvernet etter smak

Smør etter smak

2 dl Kalve Buljong

30 g Smør

Sort pepper, friskkvernet etter smak

Sitron saft etter smak

Salt etter smak

Sort pepper friskkvernet etter smak

Grønnsaksbuljong etter smak

4 posjoner

bottom of page