top of page

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Kok opp sukker, vann, rom og vaniljekorn i en gryte

2.

Ha kirsebærene ( behold stenene) i gryten og la det simre i ca 8 min.

3.

Fjern skummet med en hulskje. Skyll glassene i kokende vann og deretter i atamon utrørt i kokt atamonblandibg. Dette for å henme bakterievekst?

4.

Ha kirsebærene med laken i de atamon skyllede glass.
La det avkjøle uten låkk.
Lukk låkket, sett de rom syltede kirsebær-glassene et kjølig sted og vent på jul!

5.

Romsyltede kirsebær

Når kirsebærtreet i hagen bugner av modne bær må jeg forberede Julen. Dansk «Ris a la mande» (riskrem) med hjemmelagd kirsebærsaus er en juletradisjon. Da er det nu tid til å sylte kirsebærene som skal brukes i sausen til jul!

#Enkel #Dessert #Familie #Melk #Tradisjonell #Nordisk #Jul #Vinter

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

Passiv

20 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

600 g Kirsebær, modne med sten

300 g Syltesukker

3 dl Vann

3 spiseskje Rom, mørk

1 stk Vaniljestang, kornene

Atamon pulver etter smak

10 posjoner

bottom of page