top of page

Slik gjør du

Ingredienser til Beurre Blanc.

1.

Finhakk sjalotteløken og bland den i en liten gryte sammen med hvitvinen. La det koke ved svak varme inntil vinen nesten er kokt inn.

2.

Imens løken koker inn, gjøres torsken og ertene klare.
Torsken strøs med salt og pepper på skinnsiden og ertene has i en liten gryte med smeltet smør. Ertene varmes ved svak varme og moses sammen med mere smør.

3.

Torsken stekes på skinnsiden ved sterk varme i ca 4 min samtidig has salt og pepper på den skinnfrie siden. Snu torsken og stek i 1 min .
Samtidig gjøres Beurre Blanc ferdig!

4.

Skjær smøret i små klumper og pisk det inn , litt etter litt, i «hvitvins -løken», til alt er smeltet.
Jeg bruker Rørossmør. Det er da unødvendig å tilsette salt.
Må ikke få for sterk varme!!
Smak til med friskkvernet pepper og sennep.
Rett før servering blandes inn bladpersille.

5.

Server med et godt glass hvitvin!
Velbekomme!

6.

Stekt torskerygg med beurre blanc og erter.

Vinforslag: Til denne retten drikkes hvitvin. Passer best til den hvitvinsbasert sausen. Da torsken stekes på skinnsiden, ved høy varme, får skinnet en sprø og nøtteaktig smak som toner over i karamell. Disse smakstonene passer godt til de ristede aromaer som fatlagret hvitvin oppnår. Toppvalg her vil være en god hvit Bourgogne eller en annen fatlagret Chardonnay.
Retten kan suppleres med ovnsstekte poteter fra «Martin og Mat».

#Enkel #Hovedrett #Fisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

10 min

Passiv

40 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

150 gram Rørossmør

1 stykk Sjalotteløk

1 dl Hvitvin, tørr

1 spiseskje Grov sennep

0 0 Bladpersille

1 pakke Erter, frosne selskapserter

0 0 Smør

0 0 Pepper, friskkvernet

800 gram Torskerygg m skinn

1 spiseskje Smør til steking

0 0 Maldonsalt

4 posjoner

bottom of page