top of page

Slik gjør du

(Du kan bruke 1 stor aubergine eller 2 medium) Skjær auberginen på langs og så i halvmåner. Strø over salt og la det ligge i ca.10-15 min

1.

Stek auberginen i en stekepanne med litt olje. Det skal bli brunet, men ikke gjennomstekt. Legg til siden

2.

Skjær løken i tynne skiver og paprikaen i strimler. Stek på middels høy varme i en tykkbunnetkjele til løken er gyllen (ca. 10 min)

3.

Finhakk hvitløken og tilsett dette sammen med krydderet til løken og parikaen. Stek sammen i ca.30 sekunder

4.

Tilsett vann, cherrytomater og linser til kjelen, og gi alt et oppkok. Tilsett så auberginene og skru ned til middels lav varme. Sett på lokk og la det småputre til auberginen og linsene er møre (ca.20-30 min)

5.

Rør inn søinat de siste minuttene av koketiden, og smak til med salt og pepper

6.

Linsegryte med aubergine og spinat

En enkel og smakfull linsegryte! Stor favoritt i hverdagen. Her kan man også slenge oppi andre grønnsaker man har liggende for å få brukt opp rester.

#Enkel #Hovedrett #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Lavfett #Travel hverdag #Prisbevisst #Tyrkisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

30 min

Passiv

50 min

Total

sophieeike

sophieeike

Se profil i appen

Ingredienser

2 stykk Aubergine

2 stykk Løk

1 stykk Paprika

2 teskje Spisskummin

2 teskje Paprikapulver

1 teskje Koriander

2 fedd Hvitløk

2 dl Ferdigkokte grønne linser

2 dl Vann

400 g Cherrytomater

0 0 Salt og pepper

200 g Spinat

2 posjoner

bottom of page