top of page
Slik gjør du
(Du kan bruke 1 stor aubergine eller 2 medium) Skjær auberginen på langs og så i halvmåner. Strø over salt og la det ligge i ca.10-15 min
1.
Stek auberginen i en stekepanne med litt olje. Det skal bli brunet, men ikke gjennomstekt. Legg til siden
2.
Skjær løken i tynne skiver og paprikaen i strimler. Stek på middels høy varme i en tykkbunnetkjele til løken er gyllen (ca. 10 min)
3.
Finhakk hvitløken og tilsett dette sammen med krydderet til løken og parikaen. Stek sammen i ca.30 sekunder
4.
Tilsett vann, cherrytomater og linser til kjelen, og gi alt et oppkok. Tilsett så auberginene og skru ned til middels lav varme. Sett på lokk og la det småputre til auberginen og linsene er møre (ca.20-30 min)
5.
Rør inn søinat de siste minuttene av koketiden, og smak til med salt og pepper
6.
Linsegryte med aubergine og spinat
En enkel og smakfull linsegryte! Stor favoritt i hverdagen. Her kan man også slenge oppi andre grønnsaker man har liggende for å få brukt opp rester.
#Enkel #Hovedrett #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Lavfett #Travel hverdag #Prisbevisst #Tyrkisk
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
30 min
Passiv
50 min
Total
sophieeike
Se profil i appen
Ingredienser
2 stykk Aubergine
2 stykk Løk
1 stykk Paprika
2 teskje Spisskummin
2 teskje Paprikapulver
1 teskje Koriander
2 fedd Hvitløk
2 dl Ferdigkokte grønne linser
2 dl Vann
400 g Cherrytomater
0 0 Salt og pepper
200 g Spinat
2 posjoner
bottom of page