top of page

Slik gjør du

Start med og slå på ovnen på 200 grader. Ha deretter 400 g sukker i en liten form og sett i ovnen i 7 minutter

1.

Samtidig som du har 400g sukker i ovnen, starter du mikseren med 200g eggehviter på lav hastighet et par minutt. Øk deretter til medium hastighet. Når det er ca 1 minutt igjen av tiden på sukkeret i oven setter du mikseren på full hastighet. Det er viktig at det er hvitt skum med stive topper FØR vi har i varmt sukker.

2.

Pisk deretter videre på høy hastighet menst du tilsetter varmt sukker med en spiseskje. Litt etter litt. Pisk så videre til du får en blank og stiv marengs

3.

Når marengsen er stiv, kan du tilsette en dråpe eller to med ønsket gelfarge om du vil ha farge på marengsen. Viktig at du bruker gelfarger og ikke konditorfarge da de gjerne har høyt innhold av vann som vil gjøre at marengsen ikke blir stiv nok.

4.

Bruk ønsket sprøytetipp og sprøytepose til og forme marengsen i ønsket form/størrelse. Her har jeg brukt wilton 1M og 2B på tippene. Skru ovnen ned til 100 grader og varmluft og stek begge brettene samtidig i 55-60 min. La brettene stå i ovnen til den er kald.

5.

Marengspynt til kake, snacks ol

Marengs som er sprø på utsiden og som sukkerspinn på innsiden.

#Enkel #Snacks #Egg

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

Passiv

15 min

Total

Sweetsbycecilie

Sweetsbycecilie

Se profil i appen

Ingredienser

400 g Sukker

200 g Eggehviter

0 0 Gelfarge

4 posjoner

bottom of page