top of page

Slik gjør du

Bland sammen mel, gjær og lunket vann. Tilsett olivenoljen. Om du ønsker litt mer smak i focaccian, kan du tilsette ca 1 ss trøffelolje.

La deigen elte i ca 10 min.

1.

La deigen heve på et lunt sted i minimum 30 min.

2.

Finn frem en langpanne med bakepapir. Trykk deigen ut på langpannen med fingrene.

3.

Hell over olivenolje og press «hull» med fingrene. Strø over havsalt og timian (eller foretrukket krydder, eks. Rosmarin)

4.

Om du ønsker en luftig og høy versjon, la etterheve i ca 45 min.

5.

Ønsker du en lavere og litt mer kompakt focaccia (som på bildet), hopp over steg 5.

Sett stekeovnen på 200 grader og vent til den har nådd ønsket temperatur. Stek focacciaen i ca 30 min.

Avkjøles på rist.

6.

Focaccia med trøffelolje

Focaccia med trøffelolje er en spennende variant av focaccia. Kan nytes alene, eller med for eksempel spekemat.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Snacks #Brød

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

1 t 45 min

Passiv

2 t

Total

ThereseFlovikholm

ThereseFlovikholm

Se profil i appen

Ingredienser

1 kilo Mel

1 pakke Tørrgjær

6 dl Vann

1 dl Olivenolje

1 spiseskje Salt

Timian etter smak

Trøffelolje etter smak

10 posjoner

bottom of page