top of page
Slik gjør du
Sikt melet i en bolle, så hiver du i gjær og salt, bland dette sammen
1.
Hiv i vannet og bland sammen
2.
Dekk til bollen og la deigen stå en time
3.
Når det er gått en halvtime, sett på ovnen på 250 grader og sett inn gryta når ovnen er varm
4.
Så etter en time tar du ut deigen av bollen. Trykk ut deigen og elt sammen igjen. Deigen etterheves 5 min.
5.
Ta ut gryta av varm ovn. Strø litt mel i bunnen av gryta og legg i deigen.
6.
Kutt et eller flere spor i deigen, strø litt flak salt oppå. Sett gryta inn i ovnen, 30 min på 250 grader.
7.
Etter 30 min, ta av lokket på gryta, sett temp til 200 grader og stek brødet i 15-16 min til.
8.
Når brødet er ferdig, ta det ut av ovnen og ut av gryta og legg det på rist til kjøling.
9.
Grytebrød
Deilig hjemmelagd grytebrød. Denne oppskriften krever jerngryte som tåler 250 grader.
#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
1 t 50 min
Passiv
2 t 5 min
Total
Tinah
Se profil i appen
Ingredienser
500 g Hvetemel
9 g Tørrgjær
9 g Salt
378 g Varmt vann
4 posjoner
bottom of page