top of page
Slik gjør du
Start med å skylle og renske blåskjellene. Ta vekk de skjellene som har åpnet seg i nettet. Det er kun lukkede skjell som skal dampes.
1.
Kutt løk, chili og paprika i små biter.
2.
Smelt smør i kjelen og deretter tilsetter du løk, chili, paprika og gressløk. Her kan du også tilsette litt chilipulver og pepper hvis du ønsker litt mer futt. Dette skal surres litt i kjelen før du tilsetter ca halve vinflasken. Så tilsetter du 3 dl med fløte og la dette koke opp.
3.
Nå hiver du oppi blåskjellene og lar de trekke i 5 min. Så er det klart til servering🤩
4.
Pappas hvitvins dampede blåskjell
Nydelig hvitvins dampede blåskjell som passer både til en lunsj og middag. Som pappa sier litt av den og litt av den så her føler man seg litt frem med hvor mye av hver en vil ha i🤩
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Fisk og sjømat #Sommer
Enkel
Vanskelighetsgrad
10 min
Aktiv
10 min
Passiv
20 min
Total
Tinah
Se profil i appen
Ingredienser
1 bunt Blåskjell
1 flaske Vin
3 dl Kremfløte
1 stk Løk
1 stk Chili
1 stk Paprika
Chilipulver etter smak
Pepper etter smak
Gressløk etter smak
2 posjoner
bottom of page