top of page

Slik gjør du

Bland alt det tørre

1.

Smøret smuldres i

2.

Rør ut gjær i den lunkne melken som du varmer opp til finger temp.

3.

Elt alt godt sammen i 10-15 minutter

4.

Heves ca. en time

5.

Når deigen er ferdig hevet knar du den godt på benken med litt mel.

6.

Del opp i emner etter hvor stor størrelse du vil ha på horna. Disse er på 280-300 gram

7.

Kjevle ut deigen og del opp i 4 eller 8 deler.

8.

Legg så ost og skinke på hver del før du ruller de sammen.

9.

Legges på stekebrett med bakepapir. Etterheves i 15 minutter

10.

Pensle med egg og strø på valmuefrø

11.

Stekes på 200 grader i ca. 12-15 minutter. Kommer litt an på størrelsen på horna.

12.

Avkjøl på rist

13.

Fylte horn med ost & skinke

Fylte horn er alltid kjekt og ha liggende i fryseren. De gjør seg godt i nisteboksen eller med på tur i skog og mark. Tiner fort etter du tar de opp. Du kan både lage store og små slik jeg har gjort her. Og du kan også fylle de med nesten hva du måtte ønske. Ost og skinke spiser de fleste, derfor blir det kun det denne gangen. Oppskriften holder til 48 små eller 24 store horn

#Enkel #Frokost #Lunsj #Tradisjonell #Korn

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

40 min

Passiv

1 t 40 min

Total

tomsmatprat

tomsmatprat

Se profil i appen

Ingredienser

1 kilo Hvetemel

30 g Sukker

0.5 teskje Kardemomme

0.5 teskje Salt

200 g Smør

6 dl Melk

100 g Gjær

1 stk Egg

Valmuefrø etter smak

Ost etter smak

Skinke etter smak

4 posjoner

bottom of page