top of page
Slik gjør du
Bland alt det tørre
1.
Smøret smuldres i
2.
Rør ut gjær i den lunkne melken som du varmer opp til finger temp.
3.
Elt alt godt sammen i 10-15 minutter
4.
Heves ca. en time
5.
Når deigen er ferdig hevet knar du den godt på benken med litt mel.
6.
Del opp i emner etter hvor stor størrelse du vil ha på horna. Disse er på 280-300 gram
7.
Kjevle ut deigen og del opp i 4 eller 8 deler.
8.
Legg så ost og skinke på hver del før du ruller de sammen.
9.
Legges på stekebrett med bakepapir. Etterheves i 15 minutter
10.
Pensle med egg og strø på valmuefrø
11.
Stekes på 200 grader i ca. 12-15 minutter. Kommer litt an på størrelsen på horna.
12.
Avkjøl på rist
13.
Fylte horn med ost & skinke
Fylte horn er alltid kjekt og ha liggende i fryseren. De gjør seg godt i nisteboksen eller med på tur i skog og mark. Tiner fort etter du tar de opp. Du kan både lage store og små slik jeg har gjort her. Og du kan også fylle de med nesten hva du måtte ønske. Ost og skinke spiser de fleste, derfor blir det kun det denne gangen. Oppskriften holder til 48 små eller 24 store horn
#Enkel #Frokost #Lunsj #Tradisjonell #Korn
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
40 min
Passiv
1 t 40 min
Total
tomsmatprat
Se profil i appen
Ingredienser
1 kilo Hvetemel
30 g Sukker
0.5 teskje Kardemomme
0.5 teskje Salt
200 g Smør
6 dl Melk
100 g Gjær
1 stk Egg
Valmuefrø etter smak
Ost etter smak
Skinke etter smak
4 posjoner
bottom of page