top of page
![](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/recipePictures%2F5ad5cfc1-f89a-4aa2-86bd-83d3dc98e739-1653505280290.jpg?alt=media)
Slik gjør du
Bland alt det tørre først i en bakebolle
1.
Ha olje i litersmålet og fyll opp med vann 37 grader
2.
Kjør kjøkkenmaskin sakte imens du har i vannet, tilsett så sirup
Elte deigen i 10-15 minutter
Sett til heving i 45 minutter til deigen er dobbel så stor
3.
Kna deigen godt på kjøkkenbenken, så deler du i to like emner som du former til brød
4.
Legg brødene i to smurte brødformer
5.
La etterheve i 25-30 minutter
Det siste du gjør før du setter inn brødene, er å snitte dem. Å snitte brødene er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødene. Da slipper du at brødene sprekker opp.
6.
Stekes på nederste rille 225 grader i 30-35 minutter
7.
Avkjøles på rist
8.
Hjemmebakt grovbrød i form
Dette er en god oppskrift på grovbrød.
Ferskt, hjemmebakt grovbrød er utrolig godt til frokost, som niste eller kveldsmat. Denne oppskriften er til 2 brød i form.
#Enkel #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Tradisjonell #Korn #Brød
Enkel
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
1 t 45 min
Passiv
2 t 25 min
Total
![tomsmatprat](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/profilePictures%2F27e4b676-104c-4a02-941b-a9f88e22afc9-1653500431063.jpg?alt=media)
tomsmatprat
Se profil i appen
Ingredienser
400 g Hvetemel
200 g Sammalt hvete fin
200 g Sammalt rug grov
100 g Havregryn
6 dl Vann (fingervarmt)
50 g Gjær
2 teskje Salt
0.5 dl Nøytral olje
2 spiseskje Sirup
4 posjoner
bottom of page