top of page

Slik gjør du

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.

1.

Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket melkesjokolade.

2.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

3.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen.

4.

Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakaopulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe. Vanligvis ville jeg nå tatt kaken ut av formen før jeg hadde på glasur, men denne gangen skulle den fraktes i langpanna. Bre glasuren over kaken.

Pynt med kakestrøssel og raspet appelsinskall. Da er den klar til å nytes, og du vil ikke angre.

5.

Melkesjokoladekake i langpanne

Dette er en supersaftig kake med nydelig sjokoladesmak og deilig glasur. Passer til de fleste anledninger enten det er bursdag eller avslutning i barnehagen.

#Enkel #Dessert #Snacks #Tradisjonell #Kake

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

40 min

Passiv

1 t 10 min

Total

tomsmatprat

tomsmatprat

Se profil i appen

Ingredienser

250 g Smør

50 g Kakaopulver

500 g Melis

1 dl Melk

2 spiseskje Varm kaffe

500 g Hvetemel

2 teskje Bakepulver

2 teskje Vaniljesukker

2 teskje Natron

7 dl Kefir

200 g Melkesjokolade

4 posjoner

bottom of page