top of page
Slik gjør du
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.
1.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket melkesjokolade.
2.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
3.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
4.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakaopulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe. Vanligvis ville jeg nå tatt kaken ut av formen før jeg hadde på glasur, men denne gangen skulle den fraktes i langpanna. Bre glasuren over kaken.
Pynt med kakestrøssel og raspet appelsinskall. Da er den klar til å nytes, og du vil ikke angre.
5.
Melkesjokoladekake i langpanne
Dette er en supersaftig kake med nydelig sjokoladesmak og deilig glasur. Passer til de fleste anledninger enten det er bursdag eller avslutning i barnehagen.
#Enkel #Dessert #Snacks #Tradisjonell #Kake
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
40 min
Passiv
1 t 10 min
Total
tomsmatprat
Se profil i appen
Ingredienser
250 g Smør
50 g Kakaopulver
500 g Melis
1 dl Melk
2 spiseskje Varm kaffe
500 g Hvetemel
2 teskje Bakepulver
2 teskje Vaniljesukker
2 teskje Natron
7 dl Kefir
200 g Melkesjokolade
4 posjoner
bottom of page