top of page

Slik gjør du

Ha melk og gjær i en kjøkkenmaskin. Kjør med eltekrok til gjæren er løst opp. Dersom du bruker tørrgjør blander du denne med melet.

1.

Ha i salt, ett egg og hvetemel. Elt i 10 minutter. Ha i smøret og elt i ytterligere 15 minutter.

2.

La deigen heve i 30 minutter til dobbel størrelse.

3.

Kna deigen på benken, del opp i to emner.

4.

Rull hvert emne til pølse og del opp i mindre emner.
Det skal bli til sammen 21 emner.

5.

Rull så hvert emne i pølser, tre og tre fletter du sammen pølsene til en flette.

6.

Legg flettene på et smurt stekebrett eller på bakepapir. La heve 20 minutter før du pensler med egg og drysser på valmuefrø.

7.

Stekes på 190 grader over/undervarme, midt i ovnen i ca. 20-24 minutter. Litt forskjell på ovner.
Avkjøles på rist.

8.

Små luftige fletteloff

Disse små fletteloffene er perfekte å bruke som fine baguetter, fyll med hva du måtte ønske. Server de som lunsj eller middag. Du kan for eksempel sette fram skåler med diverse tilbehør som salater, grønnsaker, dressinger, kjøtt etc. så får de rundt bordet velge selv hva de vil ha i. Litt subway aktig hjemme. Denne oppskriften holder til 7 loff

#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Tradisjonell #Korn #Brød #Boller

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

1 t

Passiv

2 t

Total

tomsmatprat

tomsmatprat

Se profil i appen

Ingredienser

1 kilo Hvetemel

6 dl Melk (kald)

50 g Gjær

1 stk Egg

1 stk Egg til pensling

2 spiseskje Romtemp. smør

4 posjoner

bottom of page