top of page
Slik gjør du
Før du skal koke quinoa er det viktig å skylle den godt, i rennende kaldt vann. Dette er for å fjerne den bitre smaken fra frøene. Skyll i 2-3 min.
1.
Sett vann på kok og salt vannet etter smak. Til 1 kopp quinoa bruker du 2-2,5 kopper med vann. Når vannet koker skrur du ned varmen og lar den koke i 15 minutter med lokket på. Den er ferdig når vannet har fordampet og quinoaen er litt myk. Når den er ferdig kan du vente 10-15 min for avkjøling. Legg på tallerken for raskere avkjøling.
2.
Åpne en boks med tunfisk, tøm for vann/olje og bland opp i quinoaen.
3.
Kutt agurk og avokado i terninger/biter og kutt opp spinat. Bland alt i skålen med quinoa og tunfisken.
4.
Tilsett sitronsaft etter smak (bruker minst en halv sitron) og bland alt sammen. Server med pepper/sitronpepper for ekstra smak.
5.
Quinoasalat med tunfisk
Enkel, frisk og sunn salat. Passer perfekt til både middag og lunch.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Salat #Fisk og sjømat
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
10 min
Passiv
30 min
Total
VenkeR
Se profil i appen
Ingredienser
1 kopper Quinoa
1 boks Tunfisk
0.5 stk Avokado
0.25 stk Agurk
1 neve Spinat
Sitronsaft etter smak
2 posjoner
bottom of page