top of page

Slik gjør du

Før du skal koke quinoa er det viktig å skylle den godt, i rennende kaldt vann. Dette er for å fjerne den bitre smaken fra frøene. Skyll i 2-3 min.

1.

Sett vann på kok og salt vannet etter smak. Til 1 kopp quinoa bruker du 2-2,5 kopper med vann. Når vannet koker skrur du ned varmen og lar den koke i 15 minutter med lokket på. Den er ferdig når vannet har fordampet og quinoaen er litt myk. Når den er ferdig kan du vente 10-15 min for avkjøling. Legg på tallerken for raskere avkjøling.

2.

Åpne en boks med tunfisk, tøm for vann/olje og bland opp i quinoaen.

3.

Kutt agurk og avokado i terninger/biter og kutt opp spinat. Bland alt i skålen med quinoa og tunfisken.

4.

Tilsett sitronsaft etter smak (bruker minst en halv sitron) og bland alt sammen. Server med pepper/sitronpepper for ekstra smak.

5.

Quinoasalat med tunfisk

Enkel, frisk og sunn salat. Passer perfekt til både middag og lunch.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Salat #Fisk og sjømat

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

10 min

Passiv

30 min

Total

VenkeR

VenkeR

Se profil i appen

Ingredienser

1 kopper Quinoa

1 boks Tunfisk

0.5 stk Avokado

0.25 stk Agurk

1 neve Spinat

Sitronsaft etter smak

2 posjoner

bottom of page