top of page
SpiseLise

SpiseLise

Se profil i appen

☀️Veganske Sommerruller☀️

Det er noe med kald, fargerik vegansk mat, som om man automatisk blir en bedre og sunnere person av å spise det.

Egentlig er jeg en fyr som liker best varm mat, til alle måltid, men viktigst av alt til middag. Men dette var skikkelig digg mat i varmen ☀️

Det beste trikset jeg lærte i forkant er hvordan man skal vete rispapiret: ikke ha det i vann til det er mykt. Da vil det klisse seg sammen og utrolig vanskelig å håndtere. Bare skyll eller dypp papiret til det er dekket i vann og legg det på en skjærefjøl mens det enda er hardt. Det vil trekke til seg vannet mens du legger i fyllet.

#Middels #Hovedrett #Vegetar #Vegan #Plantebasert

Middels

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

Passiv

45 min

Total

Ingredienser

12 stykk Rispapir

4 spiseskje Peanøttsmør

2 spiseskje Soyasaus

2 spiseskje Hoysinsaus

1 stykk Lime

1 teskje Sesamolje

1 spiseskje Ingefær

0.5 stykk Mango

2 stykk Gulrøtter

2 stykk Vårløk

3 stykk Reddiker

1 pakke Glasssnudler

1 pakke Fast tofu

1 bunt Koriander

4 spiseskje Olivenolje

1 fedd Hvitløk

4 spiseskje Vann

4 spiseskje Soyasaus

1 spiseskje Ingefær

4 posjoner

Slik gjør du

Press tofuen: pakk tofuen inn i tørketull og legg noe tung oppå. Målet er å få ut væsken. La den stå i 10 min.

1.

I mellomtiden bland sammen tofumarinaden: 4 ss soyasaus, 4 ss olivenolje, 1 fedd hvitløk og 1 ss ingefær.

2.

Del tofuen i staver og legg i marinaden i minimum 15 min

3.

Tilbered glassnudlene som anvist og avkjøl

4.

Lag peanøttsausen ved å blande alt sammen med en stavmikser til du får en glatt saus

5.

Del opp grønnskaene i tynne staver

6.

Stek tofuen til den får en gyllen skorpe. Hell resten av mariaden i pannen når de er ferdigstekt og la koke ned.

7.

Skyll eller legg et rispapir raskt i vann og legg på en rett overflate. Ikke vet rispapiret så lenge at det blir myt før du legger det ned, det vil trekke til seg nok vann mens du legger i fyll til at du kan rulle det.

8.

Legg i fyllet og pakk sammen.

9.

bottom of page