top of page
BrodreneMat

BrodreneMat

Se profil i appen

🐀 Ratatouille

Ratatouille, eller Confit Byaldi, som det egentlig heter fikk sin renesanse gjennom filmen «Ratatouille». Denne klassiske franske retten passer perfekt til lyst kjøtt eller fisk (og om høsten)

#Middels #Hovedrett #Familie #Gourmet #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Diabetes #Lavkalori #Tradisjonell #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Siderett #Fransk #Høst

Middels

Vanskelighetsgrad

35 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 35 min

Total

Ingredienser

2 stk Hvit/gul Zucchini

2 stk Grønn Zucchini

6 stk Store tomater

1 bunt Gressløk

2 stk Aubergine

2 fedd Hvitløk

2.5 dl Rødvin (valgfritt)

2 spiseskje Tomatpuré

250 g Cherrytomat

Timian (fersk eller tørket) etter smak

Pepper etter smak

2 teskje Salt

4 posjoner

Slik gjør du

Kutt gul og rød paprika i to. Ta ut stil og frø. Sett de halve paprikaene på en rist, og inn i ovnen på 220 grader i 30 min til skallet tar farge

1.

Mens paprikaen står i ovnen, finhakker du en rødløk og steker på middels/svak varme med litt olje. Løken må ikke ta farge, men bli blank.
Tilsett finhakket hvitløk og stek i 20 sekund, før du tilsetter vinen og lar det koke inn i 15-20 min

2.

Når vinen har kokt inn, tilsetter du tomatpuré og steker i 2 minutter før du hiver i cherrytomat som er kuttet i to. La stå på medium varme i 10-15 minutter før du legger i paprikaen. Kjør med stavmikser til det blir en saus.
Smak til med timian, salt og pepper, og la stå på svak varme

3.

Med en mandolin, kutt zucchini og aubergine i ca 2mm tykke skiver. Får du til å kutte tomatene på mandolin er det flott. Det klarte ikke vi. Vi måtte kutte tomatene med kniv.

4.

Legg et tynt lag med saus i en panne (som kan stå i ovnen), eller en ildfast form.
Legg zucchini, tomat og aubergine etterhverandre i pannen.

5.

Ha olje i en skål, sammen med finhakket hvitløk, salt og pepper. Med en skje, dryss det over auberginen, tomat og zucchinien.

6.

Legg et bakepapri over formen, med et hull i midten, og stek ratatouillen i 90min på 150 grader (over og undervarme)

7.

Bon appetitt 👌

8.

bottom of page