top of page
Mathilde

Mathilde

Se profil i appen

4-korn brød

🥪

#Middels #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Glutenfri #Brød

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

3 t 30 min

Passiv

4 t 30 min

Total

Ingredienser

200 g Rug, valsa

100 g Sesamfrø

100 g Linfrø

100 g Solsikkefrø

4 dl Kokende vann

40 g Havsalt

25 g Gjær

4 posjoner

Slik gjør du

Hell det kokende vannet over rug, sesamfrø, linfrø og solsikkefrø. La blandingen stå i minst 2 timer, gjerne over natten.

1.

Tilsett deigen fra trinn 1 i en bakebolle med gjær rørt ut i fingervarmt vann, hvetemel, rugmel og havsalt. Elt godt, først på lav hastighet og så øker du. Elt i minst 10 min.

2.

Hev deigen i minst to timer. Del i 4 emner og la hvile på benken i 30 min. Slå sammen og bak ut fire brød. Pensle med vann og dryss forskjellige frø over. Stek på nederste rille på 220 grader i 30-45 min.

3.

bottom of page