top of page
MidttunMat
Se profil i appen
Aioli med rømme
Når aioli gifter seg med litt rømme, ja da får du den beste dressingen.
Har du en stavmikser, lages den på ett par minutter, og kan nytes i flere dager (hvis man ikke går tom før den tid).
Denne passer faktisk til alt fra dip til snacks og til kjøtt og fisk.
Det perfekte grillmat- og salat-tilbehør.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Dressing #Saus
Enkel
Vanskelighetsgrad
12 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 12 min
Total
Ingredienser
2 stk Egg
1 fedd Hvitløk
1 spiseskje Sitronsaft
1 teskje Flaksalt
Evt. krydder etter smak
1.5 dl Rømme
6 posjoner
Slik gjør du
Ha egg, hvitløk, sitronsaft, salt og evt. krydder i et høyt litermål.
1.
Sett stavmikseren over eggene i bunnen.
Kjør mikseren i noen sekunder, før oljen tilsettes litt og litt, mens mikseren dras sakte oppover.
Blir det ikke helt blandet, så kjør stavmikseren noen ekstra runder opp og ned i litermålet, til det blir som en tykk majones. (Den trenger å være litt tykk, da rømmen gjør den en del tynnere.). Er den litt tynn, ta litt MERE olje (faktisk), før rømmen tilsettes.
2.
Rømmen røres inn etterpå.
3.
Smak til med evt. mer sitron eller salt.
Kan spises med én gang, men la den gjerne stå en stund i kjøleskapet.
N Y T !
4.
bottom of page