top of page
MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Aioli med rømme

Når aioli gifter seg med litt rømme, ja da får du den beste dressingen.

Har du en stavmikser, lages den på ett par minutter, og kan nytes i flere dager (hvis man ikke går tom før den tid).

Denne passer faktisk til alt fra dip til snacks og til kjøtt og fisk.
Det perfekte grillmat- og salat-tilbehør.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Dressing #Saus

Enkel

Vanskelighetsgrad

12 min

Aktiv

1 t

Passiv

1 t 12 min

Total

Ingredienser

2 stk Egg

1 fedd Hvitløk

1 spiseskje Sitronsaft

1 teskje Flaksalt

Evt. krydder etter smak

1.5 dl Rømme

6 posjoner

Slik gjør du

Ha egg, hvitløk, sitronsaft, salt og evt. krydder i et høyt litermål.

1.

Sett stavmikseren over eggene i bunnen.
Kjør mikseren i noen sekunder, før oljen tilsettes litt og litt, mens mikseren dras sakte oppover.

Blir det ikke helt blandet, så kjør stavmikseren noen ekstra runder opp og ned i litermålet, til det blir som en tykk majones. (Den trenger å være litt tykk, da rømmen gjør den en del tynnere.). Er den litt tynn, ta litt MERE olje (faktisk), før rømmen tilsettes.

2.

Rømmen røres inn etterpå.

3.

Smak til med evt. mer sitron eller salt.
Kan spises med én gang, men la den gjerne stå en stund i kjøleskapet.

N Y T !

4.

bottom of page