top of page
Kakestykket

Kakestykket

Se profil i appen

Ananascurd

De fleste har hørt om lemon curd, en syrlig sitronkrem som ofte brukes i pai og terter.
Dette er den friske broren. Den største forskjellen på ananascurd og sitroncurd er syrligheten. Ananasen er frisk og god, uten å tvinge deg til å smile fordi det er for syrlig (ikke at jeg er imot å smile mens jeg spiser en deilig terte med sitroncurd, men det kan vi snakke mer om en annen gang).

Ananascurd er perfekt som fyll i mørke sjokoladekaker, i en tropisk rullekake eller som bomben i midten av en frisk cupcake

Selv fyller jeg gjerne en skål med ananascurd og topper den med mokkakrem og revet sjokolade. En perfekt dessert.

#Enkel #Dessert #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

Passiv

40 min

Total

Ingredienser

6 stykk Eggeplommer

600 g Frosne ananas

2 dl Sukker

100 g Smør

4 posjoner

Slik gjør du

Begynn med å sette alle ingrediensene på benken slik at de får temperert seg litt. Dette for at ananasen skal få tine og eggene skal få romtemperatur slik at det er lettere og skille dem.

1.

Kjør ananasen i foodprosessoren eller med en stavmikser til du får en masse som lett kan passere gjennom et dørslag

2.

Ha to skåler til å putte de skilte eggene i og et glass som du bruker til selve skillingen. Skill ett og ett egg ved hjelp av glasset, dette gjør det lettere å være sikker på at det ikke har havnet hverken skall eller plomme sammen med hviten, for den kan du bruke til å lage marengs med senere om du vil og da er du avhengig av at eggehviten er helt ren.

3.

Passer ananasen gjennom ett dørslag

4.

Bland ananas, eggeplommer og sukker i en bolle av metall eller glass som tåler å stå oppå en gryte med kokende vann. Se til at det ikke er så mye vann i gryten at det berører bollen

5.

Ha blandingen over vannbad mens du rører, helt til den er tykk nok til at du kan skrive en K for Kakestykket i den

6.

Tilsett smøret og rør til det er smeltet

7.

Hell curden over i en tett beholder og sett den i kjøleskapet, gjerne over natten

8.

Spis som den er, lag dessert av den eller bruk den som fyll i bakst.

9.

bottom of page