top of page
matogglede

matogglede

Se profil i appen

Asiatisk salat m/ tahinidresing

Enkel, smakfull og god salat. Perfekt på farta eller en rolig kveld hjemme.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Salat

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

Passiv

20 min

Total

Ingredienser

0.5 stk Rødkål

0.3 stk Agurk

0.25 stk Cantaloupemelon

1 stk Gulrot

2 stk Vårløk

200 g Kyllingkjøttdeig

0.5 stk Granateple

1 dl Tahini

0.5 dl Sitronsaft

1 fedd Hvitløk

1 spiseskje Lønnesirup/ akasiehonning

1 klype Maldonsalt

Salt etter smak

Pepper etter smak

Olje (nøytral) etter smak

2 posjoner

Slik gjør du

Kutt rødkål i strimler, agurk i halve skiver, melon i biter og gulrot i tynne skiver. Skjær vårløken i skiver og rist granateplekjernene ut av skallet.

1.

Stek kyllingkjøttdeigen i en panne. Sørg for å gjøre den gjennomstekt og skru gjerne opp varmen på plata mot slutten, sånn at du får god stekeskorpe. Krydre lett med salt og pepper.
PS! Om du lager større porsjon pass på at du ikke steker for mye kjøttdeig av gangen. Da vil den bli kokt og ikke stekt…

2.

Bland sammen tahini, sitronsaft, lønnesirup og maldonsalt i en bolle. Finhakk hvitløk og rør inn i dressingen. Smak til underveis, og tilpass evt. med mer/ mindre sødme, syrlighet.

3.

Plasser grønnsakene i bunnen av en skål. Strø kjøttdeigen over og topp med vårløk og granateple. Hell til slutt over tahinidressingen.

(Før du spiser kan du gjerne blande alt sammen)

Velbekomme!

4.

bottom of page