top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Baconcrisp

Når man lager hjemmelaget bacon er spørsmålet hva man skal bruke svoren til og benene. Benene koker jeg kraft på og av svoren lager jeg fantastisk «baconcrisp».
Baconcrispen kan spises som den er med krydder eller knuses og brukes som crisp på f. eks kylling.

#Enkel #Snacks #Kjøtt

Enkel

Vanskelighetsgrad

12 t

Aktiv

30 min

Passiv

12 t 30 min

Total

Ingredienser

Svor av svineribbe etter smak

Frityrolje etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Fjern svoren av ribben. Prøv å ikke få med så litt fett som mulig.

1.

Legg svoren i en gryte med vann. Vannet må dekke svoren. Fyll på vann ved behov. Sett noe tungt på svoren så den ikke flyter opp.
La det småputre i ca 2 timer.

2.

Ta svoren opp av gryten og la den renne av.
Legg svoren på ovnsristen. Legg litt forhøyning, evt en ildfast tallerken under svoren så fettet kan renne av.
Tørk i ovnen i ca 6 timer ved 100 gr varmluft.
Den er ferdig når den er helt tør, fått fin brun farge og kan knekkes i mindre stykker.
Avkjøl.

3.

Skrap av så mye fett som mulig

4.

Fyll frityrolje i en gryte eller i frityrkokeren.
Oljen må dekke svoren.

5.

Varm oljen til 190 grader. Ha svoren i en si eller sien til frityrkokeren. Friter i ca 4-5 min.
Jeg plukker ut de som er ferdige etterhvert.
Vær forsiktig!

6.

Dryss på ønsket krydder!
Velbekomme!!
Oppskriften på hjemmelaget bacon kommer som egen oppskrift

7.

bottom of page