top of page

Bakeonsket
Se profil i appen
Baguetter
Har du invitert venner på middag, så er det så koselig å kunne tilby noe å småspise på før middagen blir servert.
#Enkel #Glutenfri
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 30 min
Total
Ingredienser
500 gram hvetemel
1 teskje maldonsalt
2 spiseskje olivenolje
4 dl vann
0.5 pakke tørrgjær
6 posjoner
Slik gjør du
Mål og vei opp de tørre ingrediensene, og ha dette i bollen til kjøkkenmaskinen
1.
Mål opp vann og olje. Jeg bruker ca 3,5-4 dl vann. Ha dette over i kjøkkenmaskinen mens du elter på lav hastighet.
2.
Elt i ca 20 min. Sett opp hastigheten og elt kraftig et par minutter til slutt. Deigen skal da ha blitt smidig og elastisk.
3.
Hev i ca 45 min - til dobbel størrelse.
4.
Del deigen i 3 emner. Trill ut til pølser som passer kortsiden på et stekebrett.
5.
Etterhev i ca 45 min under plast.
6.
N å er baguettene straks klare for steking. Jeg pensler de med litt vann og strør på litt maldonsalt og lager noen snitt med en skarp kniv.
7.
Stek på ca 230 grader i ca 25 min. Jeg setter en ildfast form med kokende vann nederst i ovnen, slik at det blir litt damp. Det gir en sprø og fin skorpe.
8.
Avkjøl baguettene på rist
9.

bottom of page