top of page
Kakestykket

Kakestykket

Se profil i appen

Bananbrød

Duften av nystekt bananbrød minner meg om barndommen. Nå er det mine barn sin tur til å få gode minner til denne saftige kaken. Oppskriften har eksistert i mange generasjoner og den skal få fortsette i mange flere.

Husk at dess mer moden en banan er, dess søtere smak har den. En brun banan er perfekt å bruke til kaker. Bananer er ikke dårlige før det er råte eller mugg på den, så ikke kast bananer unødvendig.

#Enkel #Glutenfri #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

50 min

Passiv

1 t 10 min

Total

Ingredienser

300 gram Modne bananer

3 stykk Egg

220 gram Brunt sukker

75 gram Smør

1.5 dl Melk

275 gram Hvetemel

1 teskje Natron

1 teskje Bakepulver

8 posjoner

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader. Over og undervarme

1.

Mos bananene i en egen bolle og bland med eggene

2.

Pisk mykt smør og sukker til det er helt fritt for smørklumper

3.

Bland mel, bakepulver og natron.

4.

Pisk melk og melblandingen inn i røren

5.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og ha i røren

6.

Stek på nederste rille i 45-50 minutter, avhengig av ovn.

7.

Avkjøl på rist

8.

Server samme dag, eller frys ned for å servere når noen banker på døren og kaffen allerede er varm

9.

Tips: Lag et lite snitt på langs med brødet og tilsett bringebær.

10.

bottom of page