top of page
Siw
Se profil i appen
Barnas sommer favoritt. «Jordbærkoldskål med Kammerjunkere»
Barna elsker denne deilige, avkjølende sommerkoldskålen.
Der kan brukes all slags friske bær!
#Enkel #Frokost #Lunsj #Dessert #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
Passiv
20 min
Total
Ingredienser
200 gram Friske Jordbær
3 spiseskje Sukker
1 liter Kefir
2 dl Kremfløte
0 0 Vaniljepulver
0 0 Kammerjunkere
0 0 Friske jordbær til pynt
100 gram Hvetemel
25 gram Fuldkornshvetemel
1 teskje Bakepulver
1 teskje Vaniljesukker
60 gram Smør
1 stykk Egg
40 gram Rørsukker
1 spiseskje Sitronskall
1 klype Kardemomme
4 posjoner
Slik gjør du
Finn frem ingrediensene!
Kammerjunkerne kjøper jeg som regel i Danmark, men av og til baker jeg dem selv. Oppskriften legger jeg inn som siste steg.
1.
Ha jordbær, sukker (kan sløyfes hvis bærene er søte)
Og 1/3 av kefirmelken i blenderen og kjør til det er lyserødt og findelt. Ha i resten av kefiren og fløten og bland godt.
Fløten kan erstattes med youghurt hvis man ønsker litt mere syrlig smak.
2.
Bland i litt vaniljepulver og still koldskålen kjølig.
3.
Server koldskålen med friske jordbær og kammerjunkerne i en stor skål ved siden av.
La barne selv knuse kammerjunkerne med fingrene over sin koldskål. De elsker det!!
4.
Oppskrift Kammerjunkere:
Bland begge slags mel, bakepulver, sukker, vaniljesukker, kardemomme og sitronskall i bakebollen. Smuldre smøret i og bland godt.
Samle deigen hurtig med egget og trill to lange pølser. Skjær stykker på ca 1cm og trill til runde kugler.
Legg dem , med litt avstand, på et bakebrett med bakepapir. Gi den et lite trykk på midten.
Bak dem ved 180 grader i ca 12-15 min til de er gyldne og sprøde!
5.
bottom of page