top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Barnas sommer favoritt. «Jordbærkoldskål med Kammerjunkere»

Barna elsker denne deilige, avkjølende sommerkoldskålen.
Der kan brukes all slags friske bær!

#Enkel #Frokost #Lunsj #Dessert #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

Passiv

20 min

Total

Ingredienser

200 gram Friske Jordbær

3 spiseskje Sukker

1 liter Kefir

2 dl Kremfløte

0 0 Vaniljepulver

0 0 Kammerjunkere

0 0 Friske jordbær til pynt

100 gram Hvetemel

25 gram Fuldkornshvetemel

1 teskje Bakepulver

1 teskje Vaniljesukker

60 gram Smør

1 stykk Egg

40 gram Rørsukker

1 spiseskje Sitronskall

1 klype Kardemomme

4 posjoner

Slik gjør du

Finn frem ingrediensene!
Kammerjunkerne kjøper jeg som regel i Danmark, men av og til baker jeg dem selv. Oppskriften legger jeg inn som siste steg.

1.

Ha jordbær, sukker (kan sløyfes hvis bærene er søte)
Og 1/3 av kefirmelken i blenderen og kjør til det er lyserødt og findelt. Ha i resten av kefiren og fløten og bland godt.
Fløten kan erstattes med youghurt hvis man ønsker litt mere syrlig smak.

2.

Bland i litt vaniljepulver og still koldskålen kjølig.

3.

Server koldskålen med friske jordbær og kammerjunkerne i en stor skål ved siden av.
La barne selv knuse kammerjunkerne med fingrene over sin koldskål. De elsker det!!

4.

Oppskrift Kammerjunkere:
Bland begge slags mel, bakepulver, sukker, vaniljesukker, kardemomme og sitronskall i bakebollen. Smuldre smøret i og bland godt.
Samle deigen hurtig med egget og trill to lange pølser. Skjær stykker på ca 1cm og trill til runde kugler.
Legg dem , med litt avstand, på et bakebrett med bakepapir. Gi den et lite trykk på midten.
Bak dem ved 180 grader i ca 12-15 min til de er gyldne og sprøde!

5.

bottom of page