top of page
matogglede
Se profil i appen
Blåbærkjeks
Jepp, du hørte riktig - blåbærkjeks. Sprø på utsiden, myke på innsiden. Fyllt med alt det gode blåbær har å by på. Den perfekte helgekosen om du spør meg. Aller best varme rett fra ovnen!
#Enkel #Dessert #Snacks #Glutenfri #Nordisk #Høst
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
45 min
Passiv
1 t
Total
Ingredienser
80 g Blåbær, frosne (norske, fra skogen)
76 g Smør
90 g Sukker (hvitt)
135 g Hvetemel
0.5 spiseskje Bakepulver
1 klype Salt
1 neve Mandler (blansjert)
4 posjoner
Slik gjør du
Start med å ha blåbær i en foodprosessor og kjør den på full styrke til du får en smooth puré.
1.
Smelt smør på middels varme. Bland sukker og smør med blåbæra i foodprosessoren og kjør det godt sammen.
2.
Hell blåbærmixen over i en bakebolle og bland inn alt det tørre. Mix det gjerne med en håndlixer, sånn sr du får det hele godt blandet sammen. Deigen blir ganske hard.
3.
Sett deigen i fryseren i ca. 30 min.
4.
Trill deigen i kuler, ca. 12 stk og plasser på bakebrett.
Kutt de blansjerte mandlene på langs i tynne flak og press dem lett ned på toppen av hver kjeks.
5.
Stek på 200 grader (forvarm ovnen) i 12-14 min.
6.
bottom of page