top of page
matogglede

matogglede

Se profil i appen

Blåbærkjeks

Jepp, du hørte riktig - blåbærkjeks. Sprø på utsiden, myke på innsiden. Fyllt med alt det gode blåbær har å by på. Den perfekte helgekosen om du spør meg. Aller best varme rett fra ovnen!

#Enkel #Dessert #Snacks #Glutenfri #Nordisk #Høst

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

80 g Blåbær, frosne (norske, fra skogen)

76 g Smør

90 g Sukker (hvitt)

135 g Hvetemel

0.5 spiseskje Bakepulver

1 klype Salt

1 neve Mandler (blansjert)

4 posjoner

Slik gjør du

Start med å ha blåbær i en foodprosessor og kjør den på full styrke til du får en smooth puré.

1.

Smelt smør på middels varme. Bland sukker og smør med blåbæra i foodprosessoren og kjør det godt sammen.

2.

Hell blåbærmixen over i en bakebolle og bland inn alt det tørre. Mix det gjerne med en håndlixer, sånn sr du får det hele godt blandet sammen. Deigen blir ganske hard.

3.

Sett deigen i fryseren i ca. 30 min.

4.

Trill deigen i kuler, ca. 12 stk og plasser på bakebrett.
Kutt de blansjerte mandlene på langs i tynne flak og press dem lett ned på toppen av hver kjeks.

5.

Stek på 200 grader (forvarm ovnen) i 12-14 min.

6.

bottom of page