top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Brownies med ostekrem
Denne browniesen er både søt og litt syrlig. Den ser også veldig fin ut!
#Enkel #Dessert
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
30 min
Passiv
50 min
Total
Ingredienser
200 g Sukker
110 g Smør
85 g Kokesjokolade
2 stk Egg
2 teskje Vaniljeekstrakt
65 g Bakekakao
45 g Hvetemel
1 teskje Espressopulver
8 posjoner
Slik gjør du
Sett ovnen på 160 grader. Start med ostekremen. Pisk romtemperert kremost til det blir luftig. Tilsett sukker, eggeplomme og vaniljeekstrakt. Pisk til det blir en glatt og blank røre. Sett til side.
1.
I en liten grye tilsetter du sukker og smør. Smelt dette sammen på medium varme. Varm det opp til kokepunktet og la det koke i 30 sekunder.
2.
Dra gryten av platen og rør inn sjokoladen. Rør om tkl sjokoladen er helt smeltet. Blandingen vil være kornete og kan skille seg, men dette ordner seg når resten av ingerdiensene tilsettes. La blandingen avkjøles i 10 minutter.
3.
Hell sjokoladeblandingen over i en medium bolle. Pisk inn ett og ett egg. Tilsett så vaniljeekstrakt.
4.
Sil sammen hvetemel, bakekakao og espressopulver og rør det inn i sjokoladerøren. Bland sammen til du ikke lenger ser spor av de tørre ingrediensene. Spar på 4 ss av røren i en liten skål. Resten heller du over i en liten ildfast form, kledd med bakepapir.
5.
Finn frem ostekremen og fordel den over browniesrøren i flere «klatter». Fordel røren du sparte på mellom ostekremen. Med en grillpinne, tannpirker eller noe annet til å lage mønsteret. Dra pinnen gjennom røren.
6.
Stek browniesen midt i ovnen i 30 minutter. La den avkjøles i minst 3 timer før du skjærer i den. Browniesen kan fint lages 1 - 2 dager før servering. Lagres i kjøleskapet.
7.
bottom of page