top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Ceviche av kveite

En lett forfriskende forrett i sommervarmen.
Her kan brukes annen hvit fisk f. eks. torsk

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Forrett #Fisk #Fisk og sjømat

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

20 min

Passiv

50 min

Total

Ingredienser

2 stk Lime, saften

0.5 dl Olivenolje

0.5 stk Sitron

1 stk Lime, skallet

Koriander, frisk etter smak

Salt, fint etter smak

Pepper, friskkvernet etter smak

0.5 stk Rødløk

4 posjoner

Slik gjør du

Fisken må være fersk, men bør fryses minst 24 timer før bruk for å drepe alle bakterier. Skjær fisken , mens den er litt frossen, i tynne skiver og legg på et fat eller posjonstallerkener. Sett fisken overdekket på kjøl mens du lager dressing og koriandermajones

1.

Hakk rødløken veldig fint.

2.

Riv skallet av en lime og press saften av to. Visp limesaften, limeskall, sitronsaft og olivenolje. Visp det godt sammen.

3.

Koriandermajones:

4.

Hakk frisk koriander fint

5.

Bland majones hakket koriander, friskpresset limesaft i en skål og smak til med salt og pepper

6.

Ca 15- 20 min før servering pensles fisken med dressingen. Sett fisken tilbake i kjøleskapet, overdekket. Hvis fisken står for lenge blir den «kokt»

7.

Etter 15- 20 min tas fisken ut av kjøl og drysses med salt og pepper. Legg på hakket rødløk og ørretrogn

8.

Pynt til med revet frisk korianderblader og granateplekjerner. Legg en skje koriandermajonese i midten.
Velbekomme!!!

9.

bottom of page