top of page
baketid
Se profil i appen
Cookies med nonstop
Cookies som er sprø i kantene og myke inni ✨
#Enkel
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
3 t
Passiv
4 t
Total
Ingredienser
450 gram Hvetemel
1 teskje Natron
1.5 teskje Bakepulver
0.5 teskje Salt
240 gram Romtemperert smør
160 gram Brunt sukker
200 gram Hvitt sukker
2 stykk Egg
1 pakke Smarties/nonstop
16 posjoner
Slik gjør du
Ha mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Blant alt godt sammen.
1.
Pisk smør og sukker (både hvitt og brunt) sammen, til blandingen er godt pisket sammen.
2.
Ha oppi ett og ett egg. Skrap ned deigen fra sidene hvis det er nødvendig.
3.
Ha oppi melblandingen.
4.
Ha oppi halvparten av smartiesene, rør det inn i blandinga.
5.
Pakk deigen inn i plast og la den være i kjøleskapet i tre timer.
6.
Form deigen til kuler som er litt større enn golfballer. Legg 4 kuler på et stekebrett med bakepapir. Det er viktig at det er stort mellomrom mellom kulene, slik at de ikke flyter i hverandre ved steking.
7.
Stek på 180 grader i 15 min. Trykk smartiesene litt ned i kjeksen rett etter steking.
8.
Kjeksene vil synke sammen etter steking, men det er på denne måten de blir myke inni. Kjeksen kommer til å fortsette å steke inni selv om du har tatt de ut av ovnen. La de avkjøle seg helt før du legger de over på annet fat.
9.
bottom of page