top of page

Siw
Se profil i appen
Couscous med lammekjøtt
Dette er en Nordafrikansk rett med lammekjøtt, hvite bønner og grønnsaker servert med Coucous og chilisaus.
#Enkel #Hovedrett #Gryterett #Kjøtt #Korn #Grønnsaker
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
1 t
Passiv
2 t
Total
Ingredienser
2.5 dl Eplesidereddik
2.5 dl Vann
5 spiseskje Rørsukker
6 fedd Hvitløk
5 stk Chili
1 bunt Basilikum, frisk
0.5 stk Rødløk
1 stk Lime, saft
1 spiseskje Balsamico
1 teskje Koriander, frø
2 stk Lauvbærblade
1 glass Rødvin
0.5 liter Fond, lam
250 g Bønner, hvite
2 stk Selleri
Grønne erter, frosne etter smak
4 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser!
1.
Legg bønnene i vann over natten og sil vekk vannet
2.
Lammekjøttet skjæres i firkanter og stek kjøttet ca 5 min så det får fin brun farge
3.
Finhakk gulerøtter og selleri. Svits selleri og gulerøtter.
4.
Bland bønnene i kjøttet og deretter grønsakene
5.
Bland inn krydderiene
6.
Bland inn rødvin og fond til det dekker kjøttet og la det koke i 45 min under låkk.
7.
Hakk champignonen og svits den på en tørr stekepanne. Hakk løk og hvitløk og bland det inn kjøttblandingen. La koke i 15 min. Ha evt i grønne erter
Server med Couscous og chillisaus.
8.
Chilisaus, ingredienser
9.
Smør bakepapir med olje. Legg på chiliene og hvitløksfeddene og bak i ovnen ved 200 gr til de får farge
10.
Smutt hviløksfeddene ut av skallet og bland alle ingrediensene i en gryte.
La det småkoke i ca 20 min.
11.
Hell blandingen opp i en blender og kjør til sausen er jevn
12.
Hell tilbake i gryta og la det koke til det blir kokt inn til saus konsistens.
13.
Hell på tette glass. Server til Lamme coucousen
14.

bottom of page