top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Couscous med lammekjøtt

Dette er en Nordafrikansk rett med lammekjøtt, hvite bønner og grønnsaker servert med Coucous og chilisaus.

#Enkel #Hovedrett #Gryterett #Kjøtt #Korn #Grønnsaker

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

1 t

Passiv

2 t

Total

Ingredienser

2.5 dl Eplesidereddik

2.5 dl Vann

5 spiseskje Rørsukker

6 fedd Hvitløk

5 stk Chili

1 bunt Basilikum, frisk

0.5 stk Rødløk

1 stk Lime, saft

1 spiseskje Balsamico

1 teskje Koriander, frø

2 stk Lauvbærblade

1 glass Rødvin

0.5 liter Fond, lam

250 g Bønner, hvite

2 stk Selleri

Grønne erter, frosne etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser!

1.

Legg bønnene i vann over natten og sil vekk vannet

2.

Lammekjøttet skjæres i firkanter og stek kjøttet ca 5 min så det får fin brun farge

3.

Finhakk gulerøtter og selleri. Svits selleri og gulerøtter.

4.

Bland bønnene i kjøttet og deretter grønsakene

5.

Bland inn krydderiene

6.

Bland inn rødvin og fond til det dekker kjøttet og la det koke i 45 min under låkk.

7.

Hakk champignonen og svits den på en tørr stekepanne. Hakk løk og hvitløk og bland det inn kjøttblandingen. La koke i 15 min. Ha evt i grønne erter
Server med Couscous og chillisaus.

8.

Chilisaus, ingredienser

9.

Smør bakepapir med olje. Legg på chiliene og hvitløksfeddene og bak i ovnen ved 200 gr til de får farge

10.

Smutt hviløksfeddene ut av skallet og bland alle ingrediensene i en gryte.
La det småkoke i ca 20 min.

11.

Hell blandingen opp i en blender og kjør til sausen er jevn

12.

Hell tilbake i gryta og la det koke til det blir kokt inn til saus konsistens.

13.

Hell på tette glass. Server til Lamme coucousen

14.

bottom of page