top of page
Siw
Se profil i appen
Daim is på «Klassisk fragilite bunn»
Fantastisk god og lett å lage.
#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Egg #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
8 t
Passiv
8 t 30 min
Total
Ingredienser
4 stk Eggehviter
100 g Hasselnøtter
200 g Melis
3 stk Eggeplommer
0.5 dl Kaffe, kald
120 g Sukker
3 stk Daim sjokolade, dobble
6 dl Kremfløte
4 posjoner
Slik gjør du
Klassisk fragilite bund: ingrediensene.
Hakk hasselnøttene og vend dem i 100g melis.
Pisk eggehvitene stive med resten av melisen. Vend nøtteblandingen i de stivpiskede hvitene. Bakes i en rund springform med bakepapir i bunden. Det er smart å smøre både bakepapiret og sidene med smør og dertetter drysse med sukker.
Bak ved 180 gr i 2 min. Skru ned til 120 gr i ca 40 min.
1.
Ingredienser til Daim isen
2.
Pisk eggeplommene med sukker til en lett og luftig eggedosis.
3.
Pisk fløten til krem
4.
Hakk Daimsjokoladen
5.
Kaffen røres inn i eggedosisen
6.
Kaffeeggedosisen blandes inn i kremen
7.
Den hakkede Daimen blandes inn i «kaffekremen»
8.
Daim-kaffekrem-blandingen helkes over den avkjølede fragilitebunden. Og iskaken settes i fryseren i 6-8 timer.
Tas ut av fryseren ca 20 min før servering. Pynt med hakket Daim.
9.
Ferdig. Namnam
10.
bottom of page