top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Daim is på «Klassisk fragilite bunn»

Fantastisk god og lett å lage.

#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

8 t

Passiv

8 t 30 min

Total

Ingredienser

4 stk Eggehviter

100 g Hasselnøtter

200 g Melis

3 stk Eggeplommer

0.5 dl Kaffe, kald

120 g Sukker

3 stk Daim sjokolade, dobble

6 dl Kremfløte

4 posjoner

Slik gjør du

Klassisk fragilite bund: ingrediensene.
Hakk hasselnøttene og vend dem i 100g melis.
Pisk eggehvitene stive med resten av melisen. Vend nøtteblandingen i de stivpiskede hvitene. Bakes i en rund springform med bakepapir i bunden. Det er smart å smøre både bakepapiret og sidene med smør og dertetter drysse med sukker.
Bak ved 180 gr i 2 min. Skru ned til 120 gr i ca 40 min.

1.

Ingredienser til Daim isen

2.

Pisk eggeplommene med sukker til en lett og luftig eggedosis.

3.

Pisk fløten til krem

4.

Hakk Daimsjokoladen

5.

Kaffen røres inn i eggedosisen

6.

Kaffeeggedosisen blandes inn i kremen

7.

Den hakkede Daimen blandes inn i «kaffekremen»

8.

Daim-kaffekrem-blandingen helkes over den avkjølede fragilitebunden. Og iskaken settes i fryseren i 6-8 timer.
Tas ut av fryseren ca 20 min før servering. Pynt med hakket Daim.

9.

Ferdig. Namnam

10.

bottom of page