top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Dakgangjeong - Korean fried chicken
Sterk og crispy kylling!
#Middels #Hovedrett #Snacks #Fusion #Glutenfri #Egg
Enkel
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
Passiv
40 min
Total
Ingredienser
600 gram Kylling lårfilet
1 stykk Eggehvite
80 gram Hvetemel
80 gram Maizenna
1 teskje Salt
0.5 teskje Pepper
1 liter Frityrolje
3 fedd Hvitløk
1.5 spiseskje Gochujang
3 spiseskje Ketchup
2 spiseskje Honning
1 spiseskje Sesamfrø
1.5 spiseskje Rideddik
1.5 spiseskje Brunt sukker
1 spiseskje Ristet sesamfrø
1 spiseskje Olivenolje
0 0 Ris
1 stykk Vårløk
20 gram Mandler
3 posjoner
Slik gjør du
Kutt kyllingen i terninger. I en stor bolle blander du sammen kyllingen og eggehviten. I en dyp skål blander du sammen hvetemel, maizenna, salt og pepper. Dypp kyllingen i melblandingen.
1.
I en dyp stekepanne eller gryte varmer du opp matolje. Frityrstek kyllingen i 3 - 4 omganger på medium-høy varme til kyllingen er gyllen, ca. 6 - 8 minutter. Det er viktig å ikke steke for mye kylling på en gang. Da blir ikke kyllingen like crispy. Legg den ferdigstekte kyllingen på en tallerken med kjøkkenpapir eller på en rist slik at oljen får rent fra seg.
2.
I en medium bolle blander du sammen alle ingrediensene til sausen med unntak av hvitløken og oljen.
3.
Når kyllingen er ferdig stekt steker du hvitløken til den er gyllen i en stor gryte. Senk varmen og tilsett sausen. La sausen steke/koke i 1 minutt. Ta platen av varmen og hell i kyllingen. Rør rundt til all kyllingen er dekket av saus. La sausen trekke inn i kyllingen i et par minutter før den serveres.
4.
Server over ris. Strø over finhakket vårløk, sesamfrø og finhakket mandler.
5.
bottom of page