top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Danske smørbrød. En med hønse-/kyllinge-salat og en med avocado og egg.

Hva er ikke bedre enn en søndagslunsj med «Danske smørrebrød».
Som brød har jeg brukt mitt eget hjemmelagde danske rugbrød. Oppskriften ligger på Kulina.

#Enkel #Lunsj #Kveldsmat #Glutenfri #Egg #Melk #Tradisjonell #Kjøtt #Grønnsaker

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

3 stk Avocado, modne

3 stk Egg, hardkokte

0.5 stk Eple, grønt

0.5 stk Sjalotteløk

1 fedd Hvitløk

1 stk Lime,saften av

Sur kløver etter smak

Gressløk etter smak

6 stk Rugbrødsskiver, ristet

1 teskje Karry

Salt,Maldon etter smak

Pepper, friskkvernet etter smak

Bacon, tynne skiver etter smak

Gressløk etter smak

6 stk Rugbrødsskiver, ristet

Champignon, stekt etter smak

6 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser til kyllingsalat:

1.

Hakk champignonen i mindre stykker og fres dem i litt olje ved høy varm til de blir sprøde og brune.
Hell dem til tørre på bakepapir.

2.

Hakk løk, asparges og gressløk.

3.

Stek baconskivene ved høy varme til de blir sprøde

4.

Skjær det fredigstekte kyllingekjøttet i små tern. ( Her kan man bruke rester). Bland majonaise, creme fraiche, sitonsaft, karry, engelsk saus, champignon, asparges, løk og kyllingekjøttet sammen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Hold av litt champignon til pynt.

5.

Ingredienser til Avocadosalaten/

6.

Hakk avocado, egg, løk,hvitløk og eple i tern

7.

Mos avocado og limesaft med en stavmixer.
La den være litt grov.
Tilsett de andre ingrediensene og smak til med salt og pepper.

8.

Da er begge salatene klare til å legges på ristet rugbrød.
Kyllingesalaten pyntes med bacon, litt stekt champignon og gressløk.
Avocadosalaten legges på ristet rugbrød og pyntes med gressløk og sur kløver.
Avocadosalaten bør spises samme dag da den blir brun i fargen. Jeg oppbevarer den i en lufttett boks.

9.

Velbekomme.
Godt med øl og en liten snaps til!

10.

bottom of page