top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Danske Varme hveder

Varme hveder er en dansk tradisjon. Man spiser dem dagen før Store Bededag.
Deles i tre, på tvers, og ristes. «Da har morgenstund gull i munn»

#Enkel #Frokost #Lunsj #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Tradisjonell #Korn #Boller #Nordisk #Påske

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

1 t 15 min

Passiv

1 t 45 min

Total

Ingredienser

175 g Hvete,Helkorn

4 dl Vann

25 g Smør

4 dl Melk

1 dl Youghurt, gresk

50 g Gjær

2 teskje Sukker

1 teskje Salt, Maldon

1 stk Egg

850 g Hvetemel

0.5 teskje Kardemomme

6 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Ha vann og hvetekornene i en gryte og la det koke ca 10-15 min til vannet er nesten kokt inn

2.

Ta gryten av varmen og smelt smørret i balndingen

3.

Ha blandingen i kjøkkenmaskinen og bland i melken

4.

Ha i yoghurten og løs opp gjæren i blandingen. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt.
Den er litt klissete

5.

La deigen heve i ca 45 min

6.

Form deigen, evt med litt mere mel, til ca 15 boller og legg dem tett i et ildfast fat ( ca 30x35 cm) med høye kanter.

7.

Etterhev bollene på et lunt sted i ca 15 min.
Bakes midt i ovnen ved 200 gr i ca 15-20 min

8.

Før servering skal bollene deles på tvers i 2-3 deler og ristes. Server med god ost og min ripsgele!
Velbekomme!

9.

bottom of page