top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Elg Bourguignon

Fantastisk måte å bruke det tørre elg-kjøttet på!

#Middels #Hovedrett #Kjøtt #Gryterett

Enkel

Vanskelighetsgrad

2 t

Aktiv

4 t

Passiv

6 t

Total

Ingredienser

1.5 kilo Elgkjøtt

1 flaske Rødvin, gjerne Bourgogne m lavt sukkerinnhold

4 fedd Hvitløksfedd, knust

1 bunt Bouquet garni, frisk rosmarin, timian, salvie ol

100 g Smør

1 stk Porreløk, hakket

1 stk Løk, hakket

2 stk Gulrøtter

0 0 Maizenamel

350 g Bacon i tern

340 g Sjalotteløk, hakket

250 g Champignon, små hakket

0 0 Maldon salt

0 0 Pepper, friskkvernet

0 0 Rødvinseddik

0 0 Oksebuljong

6 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Elgkjøttet er veldig tørt og har ingen fett. Elgkjøttet renskjæres for sener og skjæres i ca tern på ca 4 cm.
Legg kjøtt, vin, hvitløk og bouquet garni i en stor gryte/ bolle.
Sett det kjølig i minst 4 timer.
Deretter tas kjøttet opp av marinaden og la det renne av.
Ta vare på marinaden og bouquet garni.

2.

Ha løk, porre, gulerot og bouquet garni i en gryte (jeg bruker en ildfast gryte m låkk som kan settes i ovnen) og la det surre i ca 10 min under omrøring i litt av smørret.

3.

Tørk overskytende veske av kjøttet og stek det (på sterk varme, til det er brunet) porsjonsvis i en del av smørret.
Ha kjøttet over i gryta til løken og gulerøttene.
Kok ut gryta med marinaden i ca 2 min.
Hell marinaden over i gryta til kjøttet og grønnsakene.

4.

Sett gryta, med låkk, i ovnen ved 160 grader i
ca 3 1/2 time
Rør om av og til og tilsett mere væske ( vann og rødvin) ved behov.
Kan tilsettes maizena mel hvis en ønsker en tykkere saus.

5.

Stek bacon og sjalotteløk i smør i ca 10 min til løken er myk og blank.
Ha det over i gryta til kjøttet når det gjenstår 1/2 time av steketiden.

6.

Brun champignonen i litt smør og ha dem over i gryta når det gjenstår ca 1/2 time av steketiden.

7.

La elg-bourguignonen få ca 1/2 time til, med låkk, i ovnen. Fjern bouquet garni’en.
Smak til med salt og pepper.
Evt litt oksebuljong og rødvinseddike hvis ønskelig

8.

Server med hjemmelaget potetmos. Gjerne «martin og mat» sin.

9.

bottom of page