top of page
Harald

Harald

Se profil i appen

Eltefritt rundstykker

Smakfulle rundstykker, lett å lage! Starter å lage dagen i forvegen

#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Glutenfri

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

12 t

Passiv

13 t

Total

Ingredienser

700 gram Hvetemel

150 gram Havregryn

150 gram Grovt sammalt

6 dl Vann

1 spiseskje Salt

1 teskje Gjær

3 teskje Ny kvernet pepper

20 gram Revet parmesan

6 posjoner

Slik gjør du

Bland alt det tørre, i ein passelig bolle.

1.

Bland inn vann, det skal være litt bløtt men bare start med litt av gangen. Rør inn vann enten ved hjelp av en sleiv eller med rene hender (det skal ikke elte, så kna det inn)

2.

Dekk til deigen med plastfolie eller ein våt kjøkken handkle, sett deigen kaldt over natten til neste dag.

3.

Forvarm ovnen til 230-240 grader på varmluft

4.

Ha mel på kjøkken benken før du heller deigen over på kjøkkenbenken. Så skjærer du ut rundstykker i ønsket størrelse og legger det rett over på et brett med bakepapir! Her er det veldig viktig å ta minst mulig på deigen, heile oppskriften er eltefri og i dette steget avgjøres om en får luftige eller flate rundstykker! Ta minst mulig på deigen!

5.

Stek i 8-10 minutter, til rundstykkene er gyldne og fine! Avkjøl på rist

6.

bottom of page