top of page
Mariannitas
Se profil i appen
Empanadas
Disse kan du lage mange av, legge i frysern og varme opp når du er litt fysen eller trenger en rask middag. Fyllet kan selvsagt varieres - så bruk sesongene! Nå som høsten er her, liker jeg å fylle empanadas med masse deilig skogssopp 🌿
Jeg bruker vanligvis plantebasert smør når jeg lager deigen til empanadas, men dette kan du velge helt selv!
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Snacks #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Travel hverdag #Glutenfri
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
30 min
Passiv
1 t 30 min
Total
Ingredienser
220 g Hvetemel
110 g Smør, kaldt
1 dl Vann
500 g Skogssopp
2 stykk Sjallotløk
2 fedd Hvitløk
2 spiseskje Olivenolje
0.5 bunt Timian
0 0 Salt
0 0 Pepper
4 posjoner
Slik gjør du
Bland mel og en klype salt i en bakebolle. Tilsett kaldt smør. Bland alt til du får en konsistens som minner deg om sandstrendene i Brasil.
1.
Tilsett litt og litt vann i bakebollen (mulig du ikke trenger alt vannet som er oppgitt i ingrediensene). Deigen skal kunne forme seg som en ball.
2.
La deigen hvile i kjøleskapet. I mellomtiden kan du lage fyllet.
3.
I en stor stekepanne på medium varme, tilsett grovt kuttet sopp og stek i noen minutter til nesten alt vannet fra soppen er borte. Tilsett så olivenolje, timian, finhakket hvitløk og sjalottløk i tynne skiver. Fres til alt er gjennomstekt og blankt. Fjern timiankvasten, og la soppen avkjøle seg før du fyller empanadas.
4.
Sett ovnen på 180 grader på varmluft.
5.
Legg deigeb på en melet overflate. Del deigen i to og kjevle den ut til den er tynn, men fortsatt solid til å forme empanadas.
6.
Kutt omtrent 10 cm sirkler av deigen og legg sirklene på et stekebrett med bakepapir. Gjenta med resterende deig.
7.
Hell omtrent 2 ss fyll i midten av hver sirkel, og klem sammen alle hjørnene. Bruk en gaffel til å forsegle kanten.
8.
Pensle alle empanadas lett med olivenolje (gjerne dryss litt sesamfrø på toppen) og stek i 15-20 minutter til de brunes pent. Spis med en gang!
9.
bottom of page