top of page
DonSpaghetti

DonSpaghetti

Se profil i appen

Enkel bolognese

Bolognese, ragù, kjøttsaus. Dette er tradisjonsrik, relativt enkel saus som kan brukes til de aller fleste pastaretter. Du velger selv hvor lang tid du vil bruke, jeg foreslår at du lar sausen koke i minimum 45min, men jo lengre jo bedre. Denne spesifikke oppskriften er en kombinasjon av flere oppskrifter jeg har funnet på youtube og du kan tweake den mer om du ønsker det, bare pass på litt for pasta-politiet. Sausen kan fryses ned og tas opp til tining når som helst når du vil ha en superrask middag. Bon appetite eh 🤌

#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Tradisjonell #Pasta #Kjøtt #Grønnsaker #Saus #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 20 min

Total

Ingredienser

400 g Kjøttdeig

1 stk Løk

1 stk Gulrot

2 stk Selleristenger

Hvitløk etter smak

1 boks Finhakkede tomater

2 spiseskje Tomatpuré

Basilikum etter smak

Timian etter smak

Salt etter smak

Pepper etter smak

Olivenolje etter smak

1 stk Laurbærblad

Parmigiano Reggiano etter smak

1 stk Buljong

2 dl Vann

4 posjoner

Slik gjør du

Vask og finhakk alle grønnsakene, eller til du ikke gidder mer. Jeg brukte tre fedd hvitløk, men hey om du vil bruke enda mer så forblir det mellom meg og deg big boss

1.

Varm opp noe olivenolje i en stor gryte og ha i alle grønnsakene. Stek det til gulroten har begynt å bli myk. Ta grønnsakene ut av gryten og sett til sides.

2.

Ha i litt mer olje i gryten om du trenger det og ha i kjøttdeigen. Brun kjøttdeigen. Stek videre til det meste av vannet i kjøttdeigen har fordampet og det freser godt nedi der.

3.

Ha alle grønnsakene tilbake i gryten og tilsett en boks finhakkede tomater, vann, én terning buljong av valgfri type (alt funker) samt så mye tomatpuré du ønsker, to spiseskjeer funka bra for meg. Skru opp varmen slik at det begynner å koke. Når det koker skrur du ned varmen til så lavt det går, men fortsatt småkoker. Ha i salt, pepper og det du måtte ønske av urter. La det koke så lenge du orker å vente, jo lengre du venter jo bedre smak. Husk å rør i gryten i blant.

4.

Når du ikke orker å vente lengre, eller når det har gått opptil 3 timer er retten ferdig. Server sammen med din favorittpasta, for meg ble det spaghetti i dag. Ha på ost til du tenker «nei gudameg, nå får det være nok» og så tar du litt til. Pynt med noe basilikum og server. Molto bene! Don’t even worry about it!

5.

bottom of page