top of page
may_tonjes_surdeig
Se profil i appen
Enkel ciabatta
Veldig enkel oppskrift på myk surdeigsciabatta
#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Prisbevisst #Barnvennlig #Travel hverdag #Familie #Gourmet #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Glutenfri #Korn #Brød #Surdeig #Rundstykke
Enkel
Vanskelighetsgrad
2 t
Aktiv
Passiv
2 t
Total
Ingredienser
500 g Pizzamel
150 g Aktiv surdeig
350 g Vann
1 spiseskje Salt
6 posjoner
Slik gjør du
Bland alt sammen i en bolle, og dekk til. La dette hvile i 30-60 min, da vil du se at deigen har samlet seg og blitt elastisk.
Brett deigen over seg selv fra 4 sider av deigen. Dette er for å bygge styrke i deigen.
Gjenta denne prosedyren med 30-60 min mellomrom 2-4 ganger til, alt etter hva du har tid til.
Dekk så til og la heve i kjøkeskap over natten.
Er det lite liv i deigen, la den stå på benk i 1-2 timer for ekstra heving.
1.
Neste morgen - hvelv deigen ut på en bakebrett med papir + litt olje og del deigen i passende str.
Stek på 240 grader til de er passe stekt, her tok det ca 25 min
2.
Avkjøl & nyt 👌🏻
3.
bottom of page