top of page
may_tonjes_surdeig

may_tonjes_surdeig

Se profil i appen

Enkel ciabatta

Veldig enkel oppskrift på myk surdeigsciabatta

#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Prisbevisst #Barnvennlig #Travel hverdag #Familie #Gourmet #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Glutenfri #Korn #Brød #Surdeig #Rundstykke

Enkel

Vanskelighetsgrad

2 t

Aktiv

Passiv

2 t

Total

Ingredienser

500 g Pizzamel

150 g Aktiv surdeig

350 g Vann

1 spiseskje Salt

6 posjoner

Slik gjør du

Bland alt sammen i en bolle, og dekk til. La dette hvile i 30-60 min, da vil du se at deigen har samlet seg og blitt elastisk.
Brett deigen over seg selv fra 4 sider av deigen. Dette er for å bygge styrke i deigen.
Gjenta denne prosedyren med 30-60 min mellomrom 2-4 ganger til, alt etter hva du har tid til.
Dekk så til og la heve i kjøkeskap over natten.
Er det lite liv i deigen, la den stå på benk i 1-2 timer for ekstra heving.

1.

Neste morgen - hvelv deigen ut på en bakebrett med papir + litt olje og del deigen i passende str.
Stek på 240 grader til de er passe stekt, her tok det ca 25 min

2.

Avkjøl & nyt 👌🏻

3.

bottom of page