top of page
MidttunMat
Se profil i appen
enKel KladdKaKe
Ei enkel kake som smelter på tunga. Minner mye om brownie, og den skal ikke stekes helt igjennom.
Trenger ikke topping, da kaken er både bløt, seig og nydelig i seg selv. Og nettopp derfor går det så fort å lage den.
Kanskje bare et lite dryss med melis på toppen. Kan gjerne nytes sammen med vaniljeis.
En glimrende idé dersom du skal ha med ei kake på et arrangement eller du plutselig får besøk:
#Enkel #Snacks #Kake
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
30 min
Passiv
45 min
Total
Ingredienser
2 stk Egg
250 g Sukker (50/50 brunt og hvitt)
1 teskje Vaniljesukker
0.5 teskje Salt
4 spiseskje Kakao
100 g Hvetemel
150 g Smør
10 posjoner
Slik gjør du
Smelt smøret og sett det til side.
1.
Visp egg og sukker lett sammen med en håndvisp (ikke til eggedosis).
2.
Bland inn de tørre ingrediensene med håndvispen, og tilsett det smeltede smøret til slutt. Rør til alt er blandet.
3.
Dekk bunnen av en form, på ca. 20 cm, med bakepapir. Smør kantene med formfett eller smør og hell røren i formen.
4.
Stek i omtrent 20-25 minutter på 175 °C. Kaken skal være litt fuktig når den er ferdig.
N Y T !
5.
bottom of page