top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Farmors fiskekaker

Smaksrike, luftige fiskekaker med muskat og purre. Her servert med dijon sennep og mine « fluffie» burgerboller.

#Middels #Hovedrett #Egg #Fisk #Melk #Tradisjonell #Nordisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

20 min

Passiv

1 t 20 min

Total

Ingredienser

1.4 kilo Fisk, hvit

3 teskje Salt, maldon

2 stk Egg

2 spiseskje Muskat

6 dl Kremfløte

2 spiseskje Potetmel

2 spiseskje Purre, hakket

Pepper, nykvernet etter smak

3 spiseskje Smør

3 spiseskje Olivenolje

6 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser. NB: alle ingrediensene må være kalde. Jeg setter blandebollen i fryseren 1/2 t før bruk

1.

Her har jeg brukt lange og lysing. Skåret i tern

2.

Kvern fisken grovt med salt

3.

Ha fisken i kjøkkenmaskinen og tilsett egg. Kjør med lav hastighet i ca30 sek

4.

Tilsett muskat og bland i ca10sek

5.

Tilsett hakket purre og friskkvernet pepper og bland i ca 5 sek

6.

Bland inn fløten i ca 10 sek

7.

Bland i potetmel og la deigen hvile kjølig noen minutter.

8.

Bland smør og olje på stekepannen. Form kakene med en skje dyppet i kaldt vann. Det er også smart å ha vann på håndflaten man former med. Stek kakene ca 4 min på hver side ved middels varme.

9.

Server med Dijon sennep og mine burgerboller.
Velbekomme!

10.

bottom of page