top of page
Siw
Se profil i appen
Fennikel terte
Nydelig terte med gode oster og parmaskinke. Serveres med creme fraiche og en god, frisk hvitvin.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Kjøtt #Grønnsaker
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
30 min
Passiv
1 t 30 min
Total
Ingredienser
1 stk Løk, Sjalotte
1 stk Porreløk
1 stk Fennikel
1.5 spiseskje Rosmarin, frisk
1.5 spiseskje Timian
Salt, Maldon etter smak
Pepper, friskkvernet etter smak
Olivenolje etter smak
Smør etter smak
4 stk Egg
2 dl Fløte, krem
1 dl Yoghurt, gresk naturell
200 g Parmaskinke
75 g Manchego ost, revet
75 g Gruyere ost, revet
Creme Fraiche etter smak
6 posjoner
Slik gjør du
Start med tertebunnen: Bland mel og salt og smuldre smøret i blandingen. Ha i vannet og samle deigen.
Oppbevar kjølig i ca 30 min.
Smør en terte- eller spring-form.
1.
Hakk løk og fennikel i biter og svits i olivenolje og smør til løken og fennikelen blir blank. Må ikke bli brunt.
Ha i krydder.
2.
Pisk egg, fløte og yoghurt sammen
3.
Rull ut deigen og fordel den i formen, med høye kanter.
Ha ca halvdelen av fennikel-/løk-blandingen på tertebunnen, fordel parmaskinken over og dryss på halvdelen av osten.
Ha på resten av fennikel-/løk-blandingen.
4.
Som siste lag has resten av osten over terten.
Avslutt med å fordele eggeblandingen jevnt over.
Bakes i 175 gr varmluft i ca 30 min.
Serveres med Creme Fraiche.
5.
Server!!
6.
bottom of page